Iako je sam vrh modnog svijeta rezerviran za mršavice i manekenke koje ne prelaze konfekcijski broj 34 sve se više poznatih brendova odlučilo okrenuti ženama potrošačima te su uveli linije odjeće namijenjene XL i XXL ženama. Cijeloj priči značajno su pripomogle brojne kampanje te blogerice koje su se posvetile isključivo krupnijim ženama te im svojim modnim savjetima pomažu da prihvate svoje tijelo

Jedna od njih je i Marcy Guevara, blogerica bucka koja je odlučila pokazati kako na zaobljenom tijelu trendi krpice mogu izgledati jednako zanimljivo kao i na mršavicama. Njezini modni savjeti objeručke su prihvaćeni od žena diljem svijeta, a odjevne kombinacije koje bira ruše sva ustaljena i stara pravila odijevanja za krupne žene.

>> 5 moćnih istina manekenke bucke

'Moje je mišljenje da sve ovsi o perspektivi gledanja. Drage dame ono što odjenete opisuje vas kao osobu. Možete biti modno neustrašive i za to ne trebate ničije odobrenje', izjavila je blogerica koja svoj lik koristi kako bi pokazala da i bucke mogu izgledati zavodljivo, elegantno i seksi.

S njenim mišljenjem složili su se i dizajneri donjeg rublja brenda 'Curvation'koji žene iznad konfekcijskog broja 42 smatraju većinom te su im posvetile web stranicu sa savjetima o odabiru savršenog donjeg rublja koje može izgledati vrlo zavodljivo.

Isto je učinio i lanac odjeće 'Swak Designs' koji svojim čitateljicama nudi komade i kombinacije za žene od konfekcijskog broja 42 do 56.

>> Moda za najkrupnije: 3XL fatkini razljutio debeljuce

Kako bi pomogla krupnim ženama da izađu iz modnih kalupa Marcy je s čitateljicama podijelila 3 korisna savjeta kako izgledati elegantno i trendi bez skrivanja ispod širokih tunika:

1. Pokažite obline
Skrivanje tijela ispod širokih materijala neće vas učiniti mršavijima. Ne bježite od krojeva koji prate liniju tijela, a svoj novi imidž osvježite detaljem poput šarene marame i vječnih štikli.

2. Pokažite malo kože
Mnoge bucke zaziru od pokazivanja komadića kože na strateškom mjestu. Decentan dekolte ili prorez u trenu će naglasiti vaš seksepil, ali ne pretjerujte. Birajte jedan ili drugi detalj, ali nikako oba zajedno.

3. Posegnite za glam lookom
Elegancija ne mora biti skrivena ispod zagasitih tonova i jednobojnih, mat materijala. Želite li ostaviti dojam začinite večernji look. Poigrajte se s uzorcima, detaljem sa šljokicama i živim bojama, usne začinite žarkim ružem, a figuru izdužite štiklama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju