Proljetni make-up mora biti kao i proljetna odjeća - svjež, lagan i obojan u žarke boje. A kada govorimo o bojama ovog proljeća i ljeta na vašim se usnama jednostavno mora naći ružičasta. Topla, snažna i ženstvena ružičasta puno je nježnija od popularne crvene te je idealna za sve prilike

1. Make-up
Planirate li usne obojiti u ružičasto ostatak make-upa mora biti gotovo neprimjetan. Podloga mora biti prozračna, oči osjenčane vrlo nježnim, svijetlim nijansama uz eventualni potez tušem ili olovkom uz oko, a rumenilo blago.

Ruž u sočnoj, snažnoj i ženstvenoj ružičastoj boji idealan je za sve prilike te je puno blaži od popularnog crvenog ruža

2. Nijansa ruža
S obzirom da ružičasta boja dolazi u tisuću nijansi želite li zablistati ovog proljeća izaberite nešto topliju, zagasitiju nijansu. Izbjegavajte kričave Barbie tonove. Prijedlog je svjetlija nijansa boje fuksije koja savršeno pristaje svim bojama tena i djeluje svježe.

>> 5 glavnih pravila za proljetni make up bez greške

3. Podloga
Prije neko krenete s nanošenjem omiljenog ružičastog ruža pripremite usne. Namažite ih nježnim i hidratantnim balzamom za usne u tankom sloju, a ako je potrebno papirnatom maramicom uklonite višak. Izbjegavajte premasne balzame jer se ruže neće fiksirati za usne.

4. Nanošenje ruža
Ruž možete nanijeti direktno na usne ili aplikatorom, odnosno kistom. Ako ga nanosite direktno budite oprezni kako ne bi prešli preko ruba usana. Kist je pak puno precizniji, ali ako ga niste nikada koristili radije nemojte eksperimentirati. Ruž nanesite na cijele usne, a nakon toga prstima lagano tapkajte po usnama kako bi ste ga ravnomjerno rasporedili i uklonili višak.

>> 4 pravila za nanošenje sjajila

5. Prepravci
Ako niste vješti s nanošenjem žarkih ruževa vaše će našminkane usne zasigurno trebati male prepravke. Kako bi rub usana bio besprijekoran na kist za sjenilo nanesite malo pudera u prahu (po mogućnosti transparentnog ili u boji vašeg tena, a nikako tamnijeg), otresite kist, zategnite usne u osmijeh te njime oprezno pređite područje oko usana te sve do ruba.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju