Džepna Venera laskavi je epitet za dame koje krasi sitnija građa poput Kyle Minogue, Eve Longorije i Shakire. Osim što ove zvijezde oduševljavaju svojom snažnom enegrijom posebno je zanimljiva njihova smjelost da na crvenom tepihu pariraju puno višim kolegicama. Tajna se krije u pomno odabranim komadima odjeće koji izdužuju figuru

1. Dužina
Želite li maksimalno izdužiti figuru birajte kraće modele čija duljina ne prelazi koljena. Isti efekt može se postići i s maksi haljinama visoko rezanog struka uz koje će se savršeno uklopiti elegantne štikle. Visina struka trebala bi biti nešto iznad one prirodne tako da donji dio haljine bude u prvom planu.

2. Izrez
Dekolte je najsenzualniji dio tijela i želite li ga naglasiti učinite to V ili U izrezom. Takav kroj izdužiti će liniju vrata i učiniti je elegantnom. Izbjegavajte okrugli izrez majice ili haljine.

Dugačke ogrlice koje sežu do ispod grudi ili pak do pupka saveznici su niskih žena jer stvaraju vizualni efekt izdužene figure

3. Uzorci i boje
kada su boje u pitanju postoji čitava paleta nijansi ili tonova koja je dobro došla na ženama sitnije građe. Žive boje pun su pogodak, a prate ih i popularne pastelne nijanse koje su ove sezone pravi hit. Što se uzoraka tiče, oni bi trebali biti sitni i decentni, a jednobojni materijali savršen su odabir.

4. Nakit
Nakit je instant podizač svakog stylinga, no niske žene trebale bi izbjegavati onaj krupni i predimenzionirani. Dugačke ogrlice koje sežu do ispod grudi ili pak do pupka vaši su saveznici jer stvaraju vizualni efekt izdužene figure.

5. Cipele
Žene nižeg rasta vrlo često posežu za vrtoglavim potpeticama koje dokazano produljuju nogu i čine je elegantnom. No sličan efekt može se postići i s umjerenijim štiklama, ali biranog modela.

Birajte čim otvorenije štikle i izbjegavajte remenčiće i ukrase oko i ispod gležnjeva. Štikle boje pudera koje su ove sezone must have vaše su saveznice.

6. Kroj
Odjeća bi trebala pratiti liniju tijela jer na taj način se naglašava silueta. Izbjegavajte vrećaste modele i materijale ukrašene horizontalnim prugama. Strukirane haljine savršeno će naglasiti ženstvenost.

Žene nižeg rasta mogu si dozvoliti trendi kombinezone dugačkih, prozračnih i ravnih nogavica i višeg struka. Izbjegavajte modele s vrlo širokim nogavicama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju