Prije nego doznamo tko će ove godine kući ponijeti zlatne kipiće svi će pogledi biti uprti u haljine ženskih uzvanica koje će se na crvenom tepihu boriti za titulu najbolje odjevene. Dok čekamo ovogodišnji modni defile prisjetimo se nekih od najljepših haljina koje su obilježile Oskare od 2004. godine do danas

Jedna od najljepših vintage haljina je ona u kojoj je Penelope Cruz prošetala po crvenom tepihu na 81. dodjeli Oscara. Kreaciju Pierrea Balmaina je prvi puta vidjela 2001., no tek ju je 2009. odabrala za dodjelu Oscara i u njoj primila Oscara za najbolju sporednu ulogu.

Jedna od najljepših vintage haljina je ona u kojoj je Penelope Cruz prošetala po crvenom tepihu na 81. dodjeli Oscara

>> Oscar: 10 haljina koje će se još dugo pamtiti

Bijelu boju je odabrala Renee Zellweger i to 2004. godine kada je primila Oscara za najbolju sporednu ulogu. Haljinu Caroline Herrere s dugim šlepom upotpunila je Carterovim nakitom vrijednim milijun dolara.

>> Ovako izgledaju oskarovske haljine u XXL veličini

Hilary Swank koja je zasluženo dobila Oscara za ulogu u filmu 'Djevojka od milijun dolara' očarala je u raskošnoj kabaltno plavoj haljini duboko otvorenih leđa.

Tko se još našao na listi najzapaženijih oskarovskih haljina i svojom pojavom ušao u povijest pogledajte u galeriji fotografija: 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju