Za razliku od prirodne, obojana kosa zahtjevnija je za održavanje. Osim preparata za njegu i hidrataciju ona zahtijeva i neke promjene vaših dnevnih rutina koje mogu biti vrlo štetne za vaše vlasi. Doznajte koje su 3 najgora neprijatelja obojene kose

1. Prečesto pranje kose
Stručnjaci upozoravaju kako je najgori neprijatelj boje za kosu upravo voda. To ne znači kao je više nećete prati, već samo da je močite nešto rjeđe. Ako vam se korijen kose pojačano masti, pokušajte jedno klasično pranje kose zamijeniti sa šamponom za suho pranje.

Isto tako, kada perete kosu, činite to s čim hladnijom vodom. Na taj način boja će ostati postojanija, a vaša kosa podatnija.

Obojana kosa je puno osjetljivija na vrućinu te se zbog toga puno brže isušuje i uništava

>> 5 trikova protiv naelektrizirane kose

2. Izlaganje visokim temperaturama
Svi znamo da vrući uvijač, sušilo ili pegla za kosu štete vlasima kose, no kada je kosa obojana taj učinak je dvostruko jači. Obojana kosa je puno osjetljivija na vrućinu te se brzo isušuje. Isto vrijedi i za izlaganje suncu. Osim što je štetno za kožu pretjerivanje sa sunčanjem značajno uništava i kosu, a time i boju.

Prije uvijanja ili peglanja, kosu zaštitite preparatom za zaštitu od vrućine, a sušilo za kosu namjestite na najnižu temperaturu.

>> Što boja kose otkriva o vama?

3. Prečesto i pogrešno bojanje kose
Upute na bojama za kosu postoje s razlogom i svi bi ih se trebali pridržavati. Prečesto bojanje kose isušuje kosu, ali isto tako može uništiti korijen vlasi. Nadopunjujete li boju za kosu pokušajte je nanijeti samo na izrast izbjegavajući već obojeni ostatak kose.

Planirate li promijeniti boju kose, boju prvo nanesite na izrast, pričekajte oko pet minuta te tek onda nastavite s bojanjem ostatka kose. Tako će boja ispasti ujednačena, a vaša kosa pošteđena isušivanja.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju