Kada je riječ o trendovima traperice zasigurno nikada neće izaći iz mode. No svi koji su se našli u slatkim mukama kupovine traperica jako dobro znaju koliko to može biti naporan zadatak. Kako bismo vam olakšali da u paleti boja, krojeva i mpdela pronađete baš onaj po vašoj mjeri donosimo 5 nepisanih pravila

1. Isprobavanje
Kupovina traperica je baš poput kupovine grudnjaka - morate isprobati nekoliko različitih krojeva. Nepisano pravili glasi da morate u garderobu ponijeti između 5 i 7 pari kako bi znali je li baš taj model dobar za vašu građu tijela. Ne povodite se trendovima već birajte kroj po vašoj mjeri.

>> 5 vrsta traperica koje ćete željeti ovog proljeća

2. Nogavice
Bilo da tražite skinny, ravan ili pak trapez model pravilo je isto - od struka do koljena traperice trebaju biti uske ili barem strogo pratiti oblik noge. To naravno ne vrijedi za široke, baggy modele ili boyfriend jeans kroj.

>> Žene čuvaju najdraže traperice 40 godina

3. Struk
Izbjegavajte preniski struk iz kojeg vam ispada stražnjica kada se sagnete, a isto vrijedi i za preuski jer on će vam dodatno naglasiti masne jastučiće ma koliko oni neprimjetni bili. Ne bojite se modela visokog struka. Osim što su trenutno in traperice koje dosežu gotovo do struka mogu izgledati vrlo ženstveno. Obline su u modi pa zašto ih ne bi istaknuli dobrim parom popularnih hlača.

4. Duljina
Prije kupovine dobro razmislite o obući koju ćete nositi uz nove traperice. Primjerice, traperice i štikle su fantastična kombinacija idealna je za dan i noć, no kako bi ova dva komada funkcionirala vodite računa o duljini nogavice. Ona mora biti dovoljno dugačka da prekrije gotovo cijelu potpeticu.

5. Boja
Boju traperica također treba birati po građi tijela. primjerice, u tamno plavim trapericama ćete izgledati mršavije, a isprani modeli svojim svjetlijim dijelovima naglasak stavljaju na baš taj dio tijela. Dakle, ako imate jača bedra izbjegavajte isprane mrlje na prednjem i stražnjem djelu natkoljenice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju