Tijekom razdoblja popusta mnogi kreću u potragu za dobrim komadom obuće. No, prije nego krenete u kupovinu u koju planirate uložiti nešto više novaca, proučite ovih 5 pravila koja će vam pomoći da odaberete one najbolje


1. Omjer cijene i nošenja

Lijepe cipele na velikom popustu doista je primamljiva ponuda, no prije nego se odlučite uložiti novce razmislite koliko ćete ih doista nositi. Ako će vam samo stajati u ormaru i čekati neki poseban trenutak koji se možda neće niti dogoditi, dobra cijena pretvara se u bacanje novaca. Planirate li uložiti u dobar par cipela ili čizmi neka to budu one koje ćete nošenjem vrlo brzo i isplatiti.

>> Vječna salonka: 10 modela od 100 do 800 kuna

2. Udobnost od početka
Planirate li investirati u par kvalitetnih cipela, osim izgledom, one vas moraju privući i udobnošću. Nikada ne pretpostavljajte kako će vaše nove, neudobne štikle ili čizme s vremenom postati meke i ugodne za nošenje. Cipela mora pristajati vašem stopalu od prvog trena.

3. Ulošci se isplate
Želite li sačuvati unutrašnjost cipele, nabavite odgovarajuće uloške. Osim što su vrlo praktični, pravi ulošci cipelu čine udobnijom te je štite od upijanja vlage. Bilo da se radi o sportskom, silikonskom, termo ili kožnom ulošku, ovakva mala investicija će vam se dugoročno isplatiti.

>> Bezvremenska obuća: 5 modela koje ćete nositi zauvijek

4. Niža potpetica
Koliko ste puta kupili savršene štikle za posebne prilike, a kada ste ih konačno obuli, niste mogli dočekati da ih izujete i uskočite u nešto udobnije? Previsoka potpetica mnogim ženama predstavlja veliki problem. Želite li zadržati eleganciju i pritom nesmetano uživati u svečanoj prilici posegnite za trenutno vrlo popularnim štiklama s midi ili kitten heel potpeticom, čija visina se kreće od 3 do 6 centimetara. One su ugodna za hodanje i nošenje, a nogu čini elegantnom i izduženom.

5. Koža štedi novac
Iako su kožnate cipele skuplje od onih napravljenih od umjetnih tkanina, ovaj materijal vrlo je zahvalan te se u njega isplati investirati, posebno ako se radi o obući koju nosite svakodnevno. Koža, uz odgovarajuću njegu, može trajati godinama i cijelo vrijeme izgledati kao nova. Isto tako, prava koža je prozračna i rastezljiva te će se prilagoditi vašem stopalu i dozvoliti mu da diše.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju