Iako većina još uvijek koristi glačalo za kosu žene koje imaju prirodno ravne vlasi vrlo često posežu za mini promjenama. S obzirom da novi trendovi preporučuju prirodne, razbarušene frizure savjeti koji slijede pomoći će vam da svojoj ravnoj kosi pružite pravo osvježenje

1. Poigrajte se s bojom
Ravnoj kosi je potrebna dubina i punoća, a upravo takav dojam izazivaju pramenovi. Izbjegavajte intenzivne boje u jednom tonu i odaberite nježne pramenove, po mogućnosti u dvije ili više nijansi.

Pravilo je da nijansa pramenova ne smije biti puno svjetlija niti tamnija od podloge. Svježe obojanoj ravnoj kosi je potrebna i odgovarajuća njega. Nježno je češljajte, redovito njegujte te izbjegavajte najviši stupanj temperature na sušilu za kosu.

Alkohol uništava prirodnu masnoću vlasišta, isušuje kosu i čini je beživotnom

>> 3 vrste neodoljivih kovrči uz uvijač za kosu

2. Zgužvajte je
Jedan od najstarijih i najjednostavnijih trikova za ravnu kosu je onaj da vam za frizuru nisu potrebni uvijači i tapiranje već malo pjene ili gela i dlanovi. Ravna kosa nerijetko nema volumena, a upravo volumen je ono što se preporuča za ovu sezonu.

Na vlažnu i čistu kosu nanesite malo pjene ili gela te s dlanovima dobro 'zgužvajte. Izbjegavajte korijen kako se kosa ne bi brzo zamastila i izgubila formu.

>> FOTO: 5 frizura koje morate isprobati

3. Isprobajte ocat
Ocat je doista čarobna namirnica koja može biti izvrstan saveznik i vašoj kosi. On će u trenu odstraniti masne slojeve preparata za oblikovanje i njegu kose koji ju čine beživotnom i učiniti je mekom i podatnom.

U šalicu vode dodajte žlicu octa. Operite kosu šamponom te nakon toga prelijte mješavinu preko cijele glave. Prstima prođite kroz kosu, ostavite tako nekoliko minuta te isperite, ali ne morate temeljito jer ocat ne šteti niti kosi, niti vlasištu. Nakon što osušite kosu miris octa će nestati.

4. Izbjegavajte alkohol
Za razliku od octa alkohol je vaš neprijatelj. Nalazi u nekim proizvodima za oblikovanje kose i zato bi ih trebalo izbjegavati.

Alkohol uništava prirodnu masnoću vlasišta, isušuje kosu i čini je beživotnom. Prije kupovine proizvoda na etiketi provjerite sastav i odaberite one koje ne sadrže alkohol.

5. Spavajte s frizurom
Još jedna karakteristika ravne kose je da bolje izgleda drugi dan nakon pranja. Kako bi joj podarili malo volumena i 'divlji' prirodni izgled kakav se trenutno nosi isprobajte neki od sljedećih trikova.

Vlažnu kosu navečer prije spavanja zamotajte u punđu, pletenicu ili više njih ili pak pokušajte zaspati s uvijačima. Sljedećeg jutra uz malo pjene ili gela vaša će frizura biti spremna u trenu.

Želite li kosu učiniti zdravom i zanimljivom pomoć potražite u sljedećim temama:

>> 4 loše navike koje uništavaju kosu

>> Što frizura govori o vama?

>> 5 kovrčavih frizura za sve tipove kose

>>5 trikova s kosom uz koje ćete izgledati mršavije

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju