Poslovni dress code definiran je često dužinom suknje, bojom odjeće i krojevima koji nemaju puno doticaja s aktualnim trendovima, što često ograničava žene u odabiru poslovnih kombinacija. Ukoliko ste upali u rutinu oblačenja i željni ste promjene, donosimo 7 ključnih komada odjeće koji udovoljavaju pravilima oblačenja na poslu, ali i koji vam jamče da poslovno ne mora biti dosadno

1. Crna suknja zavodljivog kroja
Najrasprostranjeniji komad uredskog stila ne mora nužno biti zatvorenog klasičnog kroja. Primjer trendi komada crna je suknja s mrežastim gornjim slojem koji dužinu zadržava do dopuštene mjere ruba koljena, a koja će bijeloj košulji dati posve novo lice.

Odijelo, umjesto u crnoj u pastelnoj boji, kitten heel štikle ili suknja A kroja, samo su neki od komada odjeće uz koji poslovni stil neće biti dosadan

>>10 komada koje svaka žena treba imati u ormaru

2. Mala haljina u trendi pastelnoj boji
Mala crna haljina vječna je saveznica poslovnog izgleda, no jednako dobar ugled možete postići i haljinom u nekoj drugoj boji. Trendi ružičasta haljina klasičnog kroja odličan je odabir za ured, a njezinu zavodljivost lako možete ublažiti ukoliko je kombinirate uz balerinke i baloner.

3. Kitten heel štikle

Vrtoglava potpetica rijetko je viđena u poslovnim uredima jer balansiranje u povišenim centimetrima iziskuje napor. No da se elegantne štikle ne morate odreći u potpunosti dokaz su kitten heel modeli optimalne potpetice i ženstvenog vrha. Trendi modele u proljetnim bojama lako možete kombinirati uz suknje i odijela strožih krojeva.

4. Strukirano odijelo
Klasični krojevi odijela dugačkog sakoa i ravnih hlača najčešće ne laskaju figuri, zbog čega ih treba ostaviti u prošlosti. U ispunjavanju uredske forme savršeno su ih zamijenila odijela u bojama i krojeva koji ističu figuru.

5. Trendi torba midi veličine
Velike torbe često su zaposlenim ženama samo spremište važnih spisa i dnevnih potrepština. No dobra torba itekako je važna za dobar stil pri čemu su srednje midi veličine odličan odabir za posao. Klasični kockasti oblik dopušta igranje bojama, pri čemu prolaze i upečatljive neonske ili torbe s printom.

6. Sako s dezenom
Uz crne hlače ili klasičnu suknju odlično pristaje sako kraćeg kroja i s šarenim dezenom. Ovo je definitivno komad uz koji ćete osvježiti poslovni stil. Ovisno o bojama ovakav sako možete kombinirati uz traperice ili bijele hlače i izvan ureda.

7. Lepršava suknja A kroja
Model čija dužina seže ispod koljena sa cvjetnim uzorkom u jednom će potezu osviježiti poslovni stil. Lako je možete kombinirati s jednobojnom košuljom ili pamučnom vestom, od obuće možete birati balerinke ili štikle optimalne potpetice.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju