Mnoge žene s oblinama smatraju kako svoje tijelo trebaju sakriti od pogleda, te se najčešće kamufliraju ispod preširokih komada odjeće nimalo ne mareći za trendove. No pametni odabiri boja, dezena i krojeva trikovi su koji poput čarobnog štapića prikrivaju kritične dijelove tijela te stvaraju vizualno izduženu figuru. Igra s XXL modom uz 7 osnovnih pravila može biti itekako privlačna


1. Crno-bijelo
je najzahvalnija kombinacijama uz koju je najlakše stvoriti vizualni sklad tijela. Konstrukcije s oblinama tajna su u odbiru idealnog kroja pri čemu svakako gornji dio tijela treba istaknuti bijelom bojom, a donji dio tijela u ovom slučaju prekriti crnim materijalom dopuštenog šireg kroja.

2. Otvoren lađa izrez ili duboki V izrez naglasit će dekolte i ramena, ovi modeli idelani su za žene koje žele skrenuti pažnju s bokova. Na strateškim mjestima modeli odjeće svakako bi trebali pratiti liniju tijela.

Visoki struk i vodoravne pruge na damama krupnije građe stvorit će vizualno izduženu figuru



3. Hlače unatoč predrasudama mogu biti saveznice žena s oblinama, idealni modeli su mrkva krojevi čije se nogavice od koljena nadolje sužavaju. Trenutni trend printa na hlačama ne treba izbjegavati, dijagonalne diskretne linije figuru će učiniti vizualno mršavijom. Uz hlače s dezenom najbolje je kombinirati strukirani jednobojni sako.

4. Visoki struk je trik koji izdužuje figuru i svakako ga treba birati u krojevima suknji i hlača, pripita majica uz primjerice hlače visokog struka skida kilograme.

5. Obuća nikako ne bi trebala biti premalena i preuska, stopalo u sveukupnom dojmu stvaranja izdužene i mršavije figure također igra važnu ulogu. Pa tako zaobljeni vrh izbjegavajte, on smanjuje veličinu noge, birajte blagi špic i kod elegantnije obuće svakako modele blago otvorenih prstiju.

6. Vodoravne pruge detalj su od kojih krupne žene prezaju, no one su zapravo saveznice vizualne liposukcije, baš kao i pametni printevi u tamnim nijansama pozicioniranim na bočnim stranama tijela.

7. Donje rublje je ključno prilikom kombiniranja s odjećom, ono se nikako ne smije urezivati u kožu, biti premaleno ili preusko. Tržište je prepuno inovativnih steznika koji kritične zone tijela drže na okupu.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju