Brojne modne kuće svoje manekenke poslale su na pistu odjevene u bijelo od glave do pete, a kritičari se slažu kako je savršena bijela idealan odabir za pročistiti garderobu od grubih zimskih outfita

'Ovo proljeće u potpunosti će biti u znaku jednostavnosti', prije par mjeseci samouvjereno je izjavio Marc Jacobs, a jesenske revije u nekoliko dana su potvrdile riječi ovog slavnog dizajnera.

>> 3 vrste trendi uzoraka za najljepšu modnu igru

Nakon kiča koji je pratio zimsku sezonu, proljeće je donijelo dašak suzdržane elegancije kojom vladaju jednostavni krojevi, tkanine bez uzoraka, a ornamenti su svedeni na igranje s teksturom. Upravo u takvoj okolini do izražaja je opet došla princeza među (ne)bojama, mlađa sestra vječne crne - besprijekorna bijela.

>> Halle Berry: Najobičnija mala crna haljina koja pristaje svima

Bijela boja je na pravom putu da u potpunosti preplavi garderobe ljubiteljica mode diljem svijeta

Iako je možda još uvijek prerano proglasiti neku nijansu bojom sezone (uz smaragdno zelenu u koju se kune institut Pantone), čini se kako je bijela na pravom putu da u potpunosti preplavi garderobe ljubiteljica mode diljem svijeta. A kad se trendu priklone Vera Wang, Diesel, DKNY, Balmain i Moschino, val je zasigurno krenuo.

No i domaći dizajneri potvrđuju snagu ove akromatske boje. Nova kolekcija Aleksandre Dojčinović prepuna elegantnih haljina, suknji i bluza obojanih u bijele tonove koji odišu elegancijom. Potražite i vi svoje bijele komade i zablistajte punim sjajem.(Agencija VLM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju