Kockasta peta nema ulogu da nogu učini izduženijom niti vitkijom nego da zadovolji strast prema modi svih obožavateljica minulih vremena. Njezina povijest i nije tako davna, ali kako se moda ponavlja svakih dvadeset godina red je došao na 90-te koju su definitivno obilježile cipele s kockastom ili 'blok' petom

Iz ne tako davnih 90-tih godina kada moda na ulicama definitivno nije briljirala današnji dizajneri oživjeli su kockastu ili 'blok' petu. Danas su police trgovina ispunjene modelima koji su zahvaljujući maštovitom dizajnu postali dio ormara svake fashionistice koje neuglednu petu furaju na svoj originalan način - miksajući ih s drugim trendovima i stilovima.

Blok petu, unatoč robusnom izgledu, brojne dame sve češće nose od ulice do crvenog tepiha

>>10 ljetnih trendova koji ne zaslužuju drugu priliku

Blok peta nosi se na večernjim događanjima, premijerama, crvenom tepihu i na ulici i u užarbanom dnevnom ritmu. Njezine poklonice su glumice, pjevačice i fashionistice koje ju uspješno kombiniraju s retro haljinicama, skinny trapericama ili lepršavim toaletama.

>>'Kitten heel' - štikla idealna za visoke žene

Kako njezina uloga nije estetska jer nogu ne čini vitkijom i izduženijom, a ne može se pohvaliti niti primamljivim dizajnom brojne dame s njom još uvijek ne igraju na sigurno.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju