Kako bi se riješile omraženog celulita žene su spremne napraviti što god je potrebno. Kreme, pilinzi, gelovi i kupke samo su mali dio široke ponude kojom nas proizvođači obasipaju na dnevnoj bazi. Upravo zbog toga bilo je samo pitanje vremena kada će se u ponudi naći i funkcionalno donje rublje koje topi celulit

Riječ je o francuskom brendu Simone Pérèle koji je na tržište lansirao kolekciju Top Model u koju je spojio dvije vrlo korisne stvari - steznik i anticelulitni tretman.

>> Vjerujete li u traperice koje tope celulit?

Naime, sve popularniji steznici koji oblikuju tijelo i skrivaju nedostatke od sada imaju i funkciju tretmana koji, kako tvrde proizvođači, učinkovito rješava problem celulita.

Steznici koji oblikuju tijelo i skrivaju nedostatke od sada dolaze i kao tretman koji rješava problem celulita

>> Šalica kave: Jeftini udarac na masnoće i celulit

Elegantne hlačice visokog struka napravljene od svile i likre u sebi sadrže mikro vlakna natopljena vitaminom E, retinolom (vitamin A), aloa verom te ekstraktom kofeina koji ima stimulativno i diuretičko djelovanje te poboljšava protok krvi na površini kože, a samim time umanjuje omraženu narančinu koru.

Proizvođači tvrde kako efekt ovog donjeg rublja traje čak 100 pranja te djeluje na oblikovanje trbuha, bokova i bedara, odnosno područja prekrivena steznikom.

>> 5 trikova za savršene noge spremne za minicu

Iako zvuči predobro da bi bilo istina, istraživanje koje je provedeno na uzorku žena koje su tijekom mjesec dana nosile steznik pokazuje kako je njih 63 posto priznalo kako primijećuje pozitivne promjene na svom tijelu.

No dermatolozi upozoravaju kako se ne treba zavaravati jer je riječ samo o prividnim, površinskim promjenama na koži. Kofein pojačava cirkulaciju, a aloa vera i vitamini zaglađuju kožu i čine je mekom, što se može odraziti na površinsko smanjenje narančine kore koja je djelomično uzrokovana lošom prokrvljenošću i dehidriranom kožom.

No celulit je ipak dubinski problem koji niti jedna krema ne može riješiti već kontrolirana i zdrava prehrana i tjelovježba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju