Ništa ne privlači pozornost tako efektivno kao dekolte, no pažnja koju ovaj najeksponiraniji dio ženskog tijela plijeni nije popraćena uvijek pozitivnim kritikama. Razlog tomu su pogrešno odabrani krojevi haljina uz koje bujne grudi postaju mana umjesto ukras tijela

Baš kao što frizure i make up treba prilagoditi obliku i crtama lica tako i krojeve haljina valja prilagoditi obliku tijela. Sretnice koje su prirodno obdarene bujnim poprsjem često nažalost u namjeri da istaknu svoj adut riskiraju s materijalima i krojevima koji im ne laskaju.

Prava haljina za velike grudi ima V izrez i ušiveni struk, dok ekstra duboki dekolte valja izbjegavati

>>Bočni 'dekolte': 3 pravila protiv obješenih grudi

To potvrđuju i dizajneri koji za pretjerivanje i neukus ne krive haljine nego njihove vlasnice.

>>Male grudi: Savršen ukras odvažnog proreza

'Što se pretjerivanja tiče ekstra duboki dekolte ili haljine s napadnim prorezima mogu izgledati vrlo elegantno, ali  nisu za svakog jer, primjerice, duboki dekolte i velike grudi ne idu zajedno' istaknula je poznata dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

Složili smo se i na primjerima poznatih izdvojili četiri kroja haljina koja nikako nisu stvorena za velike grudi:

1. Korzet haljina
Kruti materijal učvršćen skrivenim žicama, kroja koji nas podsjeća na barokno doba koje je slavilo prirodne obline, često biraju glumica Salma Hayek i pjevačica Mareya Carey. No funkcija ovog kroja koji za zadatak ima podignuti i učvrstiti poprsje čini suprotno kada su u pitanju velike grudi. Visoko smještene i podignute gotovo do prsne kosti iz profila spljoštene izgled je kakav bi trebali izbjegavati.

2. Haljina s dubokim dekolte
om
Ekstra duboki dekolte može izgledati veoma elegantno, ali ovaj magnet za privlačenje pažnje velike grudi previše otkriva, čini ih razmaknutima i stvara neprirodnu rupu između njih. Ovakav izrez u potpunosti je pokvario cjelokupan dojam glumice Rosario Dawson i pokazao se kao loš primjer.

3. Ključanica dekolte
Dekolte koji izgleda poput rupe na tkanini između grudi, a kakav nose Katy Perry i  Elizabeth Hurley, trebao bi biti pripijen uz tijelo. No na velikim grudima to je nemoguće, a sam otvor vrlo lako bi mogao otkriti i više od planiranog.

4. Haljina bez naramenica
Grudi koje izgledaju kao da vise najčešći su nedostatak haljina bez prave potpore, u ovom slučaju naramenica koje su neophodne u podizanju grudi. Kakav dojam ostavlja ravno rezan kroj haljine bez naramenica na velike grudi pokazala je Christina Hendricks.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju