Poslije objave abdikacije španjolskog kralja Juan Carlosa, povećani interes javnosti nije osjetio samo njegov i nasljednik princ Philipe već i prinčeva supruga Letizia. Oduvijek elegantna i isticana kao jedna od najbolje odjevenih kraljevni, sve je češće uspoređivana s Catherine Middleton. Ove dvije dame dijele puno toga zajedničkoga, ali vitka Španjolka je u izvršavanju jednog stilskog zadataka ipak hrabrija od britanske vojvotkinje

Nakon što je španjolski kralj Juan Carlos abdicirao i prijestolje prepustio sinu princu Felipeu svjetski mediji su se osvrtali na političko značenje tog koraka i na kvalitete budućeg kralja, ali i na princezu Letiziu koja je od ulaska u kraljevsku obitelj prije 10 godina jedna od najeksponiranijih članova obitelji.

Osim što se nekadašnja novinarka pokazala kao uzoran primjer neovisne i uspješne žene, predana je majka svojim djevojčicama, osmogodišnjoj Leonori i sedmogodišnjoj Sofiji.

Zbog svog profinjenog i istovremeno modernog stila, Letiziu vrlo čestu uspoređuju s njezinom otočkom 'kolegicom' Catherine Middleton. Dok obje dijele sličan modni izričaj te odabir elegantnih frizura, španjolska kraljevna ipak puno hrabrije modne dodatke i štikle.

Britanska kraljevna najčešće bira klasične i neupadljive lakirane štikle u boji kože njezinog omiljenog brenda L.K. Bennett te udobne platforme, a buduća španjolska kraljica voli eksperimentirati s upadljivim bojama poput crvene i upadljivom kožom poput one kraljevskog pitona, glomaznijim drvenim petama te sa sandalama otvorenih prstiju, netipičnima za protokolarnih kraljevski svijet.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju