Koža se tijekom zimskih mjeseci koje najčešće provodimo u toplom, grijanom prostoru dodatno isušuje. Želite li kožu lica, ali i tijela zadržati mekom i blistavom tijekom cijele godine pridržavajte se ovih jednostavnih pravila

1. Vlažite kožu
Suha koža uvijek je željna vlage. Čim izađete iz kade ili tuša svojoj koži pružite dodatnu njegu. Netom oprana koža još je vlažna te je savršena za nanošenje kreme ili losiona.

Imate li osjetljivu kožu izbjegavajte parfimirane proizvode te one koji sadrže lanolin. Za suhu kožu preporuka su losioni i kreme s glicerinom i hijaluronskom kiselinom, elementi kojizadržavaju vlagu na koži.

Prejaki piling može oštetiti kožu lica, a preagresivni proizvodi za pranje dodatno je isušiti

>> 13 savjeta vrhunskih dermatologa za njegu kože

2. Pravilno perite lice
Higijena i njega kože dvije su povezane rutine koje, ukoliko vam je koža suha, treba pravilno odraditi. Prejaki piling može oštetiti kožu lica, a preagresivni proizvodi za pranje dodatno je isušiti.

Potražite nježan piling za lice te ga koristite najviše jednom tjedno, a za umivanje koristite vrlo blage proizvode za suhu kožu. Lice perite mlakom vodom jer vruća isušuje kožu, a obrišite ga nježnim tapkanjem ručnikom, umjesto grubim brisanjem. Nakon pranja na lice uvijek nanesite hidratantnu kremu.

>> 4 razloga zašto biste baš sada trebali popiti čašu vode

3. Hidratizirajte tijelo
Koža je najveći organ i upravo zbog toga joj je potrebna snažna hidratizacija, kako izvana tako i iznutra. Ako vaše tijelo traži tekućine, željna ga je i vaša koža što ćete odmah i primijetiti jer ona vrlo brzo postaje suha i opuštena.

Voda će vaš ten učiniti blistavim, kožu glatkom, spriječiti nastajanje bora i izbaciti toksine iz vašeg tijela zato kad god vam padne napamet popijte čašu vode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju