Postoje li bolji modni savjeti od onih koje daju najbolje odjevene žene na svijetu? Pričamo, naravno, o Francuskinjama, ženama koje su modni uzori damama diljem svijeta.

A sada kada je jesen u punom zamahu odlučili smo izdvojiti modele cipela u kojima Francuskinje provode ovaj dio godine.

Svi vi koji ne želite iz sandala odmah uskakati u najtoplije čizme, nego želite dati priliku i drugoj obući, zavirite među modele cipela koje tijekom jeseni vole nositi najbolje odjevene žene na svijetu.

1. Mary Jane

Mary Jane je američki naziv za zatvorene cipele s jednim ili više remena koji idu preko rista. Ovu jesen možete nositi modele ravnih potplata ili s blok petom.

2. Čizme do koljena

Radi s o modnom klasiku s kojim jednostavno ne možete pogriješiti. I u ovom slučaju možete birati između modela s ravnim potplatima i onih s visokom potpeticom.

3. Balerinke

Pred nama je sigurno još pokoji dan u kojem ćemo u modne kombinacije moći uključiti balerinke. Francuskinje ih posebno vole u kombinacij s plavim traperom.

4. Retro tenisice

U ležernim prigodama i Francuskinje vole nositi tenisice, a među omiljenim modelima su im retro tenisice.

5. Kaubojske čizme

Već godinama žene diljem svijeta obožavaju kaubojke. Francuskinje su među njima.

6. Loaferice

Još jedan klasik kada je u pitanju obuća je nezaobilazan dio jesenske garderobe najbolje odjevenih žena na svijetu.

7. Dvobojne cipele

Dvobojne cipele dokaz su da je puno toga u detaljima. One svaku kombinaciju podižu na višu razinu, bez obzira na to radi li se o modelu s ravnim potplatima ili cipelama na petu.

Dvobojne cipele su šik dodatak svakoj kombinaciji Dvobojne cipele su šik dodatak svakoj kombinaciji (Foto: Shutterstock)

Severina dala blagoslov najpopularnijem jesenskom modelu cipela, nosite li ih vi? Severina u Višnjanu Severina u Višnjanu Jennifer Lopez u mokasinama modne kuće Chanel +3 Elle Fanning u mokasinama modne kuće Chanel

Favoriti sezone? Već se sada vidi u koje su modele čizama Zagrepčanke zaljubljene Kaubojke u zagrebačkim street style izdanjima Kaubojke u zagrebačkim street style izdanjima Crne čizme ravnih potplata na zagrebačkoj špici +5 Kaubojke u zagrebačkom street style izdanju

Ako vas zanima koji modeli cipela po mišljenju Marka Grubnića tresu modni svijet, u nastavku pogledajte epizodu videooserijala Dreskod u kojoj se hrvatski stilist bavio ovom temom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju