Anna Dello Russo je urednica japanskog Voguea i modna eksperimentatorica čija pojava uvijek izaziva reakcije. Na pariškom Tjednu mode plijeni pažnju svojim osebujnim kombinacijama


Anna Dello Russo
plijeni pažnju gdje god se pojavi, a posebno kada prati Tjedne mode diljem svijeta. Uoči predstavljanja nove Armanijeve kolekcije za proljeće / ljeto 2017. u Parizu pojavila se u srcolikoj modnoj kombinaciji sastavljenoj od umjetnog krzna koja je naglasak stavila na njezine noge.

Neobična haljina tek je mali dio njezinog osebujnog stila koji se temelji na eklektičnoj igri bojama, tkaninama i uzorcima, a zbog čega ju je slavni fotograf Helmut Newton nazvao modnim manijakom.



Ova talijanska eksperimentatorica stara 54 godine uživa u nošenju šarolike odjeće s dizajnerskim potpisom, a neki izvori upućuju da se u njenom ormaru nalazi čak 4.000 pari cipela.

'Moda je za mene bolest. Nikad se ne mogu zasititi. Stvarnost je teška, a moda je bijeg. Ona je moja ovisnost, i bolja je od bilo koje droge,' jednom je prilikom izjavila medijima urednica i kreativna savjetnica japanskog Vogua.

Da ju moda ispunjava i usrećuje osjetila je još kao dvanaestogodišnja djevojčica koja je odrastala u obitelji srednjeg sloja u Bariju.



'Otac bi me pitao što želiš da ti kupim, a ja bih rekla Fendi set. On je rekao u redu idemo u trgovinu po torbicu, a ja bih na to rekla, ne želim samo torbu, nego cijeli set koji uključuje i novčanik, kišobran i šal,' prisjeća se ova poznavateljica mode i diplomirana povjesničarka umjetnosti.

Danas nema tog modnog komoda koji Anna Dello Russo neće staviti na sebe, pa je mnogi smatraju provokatoricom koja pomiče modne granice. Obožava 'statement' kapute, minijaturne haljine i visoke potpetice, a prema nekim procjenama mjesečno troši na garderobu oko 200.000 dolara.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neka od najupečatljivijih izdanja Anne Dello Russo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju