Želite li skinuti višak kilograma i pritom tijelu pružiti sve što mu je potrebno zaboravite na gladovanje već napunite tanjur bez grižnje savjesti. Donosimo pet namirnica koje možete jesti kad god poželite i pritom smršavjeti


1. Bademi

Orašasto voće je čarobna grickalica koju vaše tijelo obožava. Idealan je međuobrok, ali i dodatak mnogim jelima. Sadrži vitamin E, proteine, zdrave masnoće poput omega-3 masnih kiselina, ubrzava metabolizam i stvara osjećaj sitosti. Preporučena doza je 23 badema.

2. Šparoge
Ovo povrće je vrlo zdravo. Stabljika djeluje poput probiotika jer čisti probavni trakt. Prepuna je folatima i vitaminom C te kalijem, fosforom, sumporom, kalcijem i magnezijem te željezom, cinkom i jodom. Šparoge su izvrsni čistači tijela od lošeg kolesterola.

Ne odričite se mesa, badema ili finog namaza od slanutka ako želite tijelu podariti hranjive tvari i skinuti višak kilograma.

3. Probiotik
Jogurti koji sadrže velike količine dobrih bakterija savršen su dodatak doručku ili kao međuobrok. Reguliraju probavu i sluznicu cijelog tijela te će vas lijepo zasititi. Probiotik kombinirajte uz svježe ili suho voće, žitarice i med u obliku ukusnog smoothie napitka i uživajte u ukusnoj kombinaciji okusa koliko god želite.

4. Meso i riba
Proteini su tijelo prijeko potrebni, a uz jaje najlakše ćete ih dobiti iz mesa. Obrok koji sadrži bijelo pileće ili pureće meso ispečeno na roštilju ili pak kuhano idealan je za sve koji se žele riješiti viška kilograma. Kombinirajte ga uz svježe ili kuhano povrće. Isto vrijedi i za ribu koju bi svi trebali jesti barem jednom tjedno. Ribu prepecite na tavi, u pećnici ili na roštilju ili skuhajte na pari.

5. Humus
Ukusan i zdrav namaz specijalitet je s Bliskog Istoka kojem je teško odoljeti. Riječ je o mješavini slanutka i zdravih začina koja će zadovoljiti vaš apetit i usrećiti vaše nepce.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju