Muffini su slastica koja se može napraviti u toliko mnogo okusa. Za desert ovoga vikenda predlažemo vam ove male ljepotane s limunom i makom. Iz prve ruke znamo da će ih obožavati i oni koji desert ne mogu zamisliti bez čokolade, a ne sadrže ni trunku čokolade

Muffine od limuna i maka jednostavno je napraviti i brzo su gotovi. Ovi sočni ljepotančići savršeno će pasati uz šalicu kave.

Muffine od limuna i maka obožavat će i oni koji desert ne mogu zamisliti bez čokolade, a ne sadrže ni trunku čokolade

Sastojci za 12 do 15 muffina:
- 290 g glatkog brašna
- 150 g šećera
- 3 žlice maka
- 3 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 115 g maslaca
- 3 limuna – sok i korica
- 2 jaja
- 150 g kiselog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 220°C. Otopite maslac. U jednoj posudi pomiješajte brašno, šećer, mak, prašak za pecivo i sol. Otopljenom maslacu dodajte sok i koricu limuna te promiješajte.

2. Maslacu i soku dodavajte jedno po jedno jaje i svaki put izmiješajte pjenjačom. Dodajte kiselo vrhnje, vaniliju i promiješajte.

3. Mokre sastojke ulijte u suhe i promiješajte da se sve sjedini. Smjesa će biti poprilično gusta, ali tako mora izgledati.

4. Punite košarice za muffine i pecite prvo 5 minuta na 220°C, zatim snizite temperaturu i pecite još 10 do 13 minuta na 190°C.

Po želji muffine možete preliti glazurom od šećera u prahu i limunovog soka ili mlijeka. Pomiješajte 4 do 5 žlica šećera u prahu s oko 2 žlice limunovog soka. Ako je smjesa suha i ne može se pomiješati, dodajte još malo soka. Smjesa mora biti gusta, ali maziva (kao med). Prelijte ili poprskajte muffine smjesom i ostavite da se osuši i stvrdne.

Još slasnih recepata poput ovog potražite na blogu Sweetheart.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju