Neki smatraju da bi topla čokolada biti rijetka, a drugima je najdraža kada se "pije" sa žlicom. Bez obzira kakvu teksturu preferirali – okus je ipak najvažniji. Upravo zato izdvojili smo tri zagrebačka kafića u kojima se topla čokolada priprema s posebnom pažnjom, a nudi bogatstvo okusa

Belgijska čokolada Callebaut
Želite li sami smiješati svoju čokoladnu fantaziju u šalici, tome ćete najbliže doći u Linea caffe baru koji se smjestio na tri zagrebačke adrese: Dragutina Golika 38, Julija Knifera 4 i Strojarska ulica 8.

Ovdje se služi neodoljiva belgijska topla čokolada Callebaut koja se poslužuje u granulama, a koju gost treba sam pomiješati s toplim mlijekom kako bi dobio ovu slasnu tekućinu.

Naručiti možete tamnu, bijelu, mliječnu, karamel, med i cappuccino toplu čokoladu, a za ovo iskustvo izdvojiti 16 kuna po šalici.


Talijanska čokolada Ristoria
Mnogi kafići u Zagrebu, ali i na području Hrvatske rade ovaj ukusan napitak od talijanske mljevene čokolade robne marke Ristoria. No znalci tvrde da se može primijetiti razlika u izgledu i okusu s obzirom na vještinu osobe koje je sprema.

Upravo zato Tokien's House (Opatovina 49) u Zagrebu poznata je po jednoj od najboljih toplih čokolada u gradu. "Ima jedna caka u kuhanju," tajanstveno nam priznaje konobar u Tolkien'su, "ali vam neću otkriti tajne svojeg zanata."

Šalica mirisnog napitka od tamne ili bijele čokolade može se popiti za 15 kn, a može se naručiti i uz porciju šlaga u koji se stavlja tajni sastojak, i koji unaprjeđuje okus cijele šalice.

 

A photo posted by _Asty_Nasty_ (@_asty_nasty_) on

Talijanska čokolada Eraclea
Ljubitelji tople čokolade tvrde da su se najfinije šalice ovoga napitka mogle popiti prije nekoliko godina na mjestima koje su služile vrhunski talijanski brend Eraclea.

Tri osnovna okusa tamne, mliječne i bijele čokolade izazivale su nepca posjetitelja jer su se miješale s aromatičnim čilijem iz Kalabrije, robusnim pistacijama sa Sicilije ili pak najfinijim lješnjakom iz Piemonta.

Dobra vijest glasi da se Eraclea vraća na hrvatsko tržište od prosinca, a kako su nam potvrdili u Orbicu koji distribuira ovaj brend, moći će se piti na nekoliko mjesta u Hrvatskoj, uključujući i Leggiero barove.

 

A photo posted by Mila Nyanko-sensei (@mihinyan) on

Ideja plus:

Želite li popiti ukusan napitak od prave čokolade, isti možete unaprijed naručiti u Esplanade 1925 Lounge Baru u istimenom zagrebačkom hotelu. Gosti mogu odabrati i mlijeko, bilo da je to obično s više ili manje masnoće, ili pak bademovo ili od soje. Uz to, moguće je dodati aromu vanilije, cimeta, naranče, a čokolada se poslužuje uz domaći ručno rađeni kolačić i šlag od tučenog vrhnja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju