Ovogodišnja dodjela Oscara jedna je od dosadnijih i možda najnekreativnija u posljednjih nekoliko godina. Zajednički nazivnik pod koji bismo mogli podvesti sinoćnju dodjelu Oscara jest monokromatski minimalizam s naglaskom na crnoj i zlatnoj. Nije se pojavila ni jedna žena u haljini koja bi ostavila "wow" efekt. Ne znam jesu li razlog tome migracije velikih dizajnerskih imena u druge brandove ili samo nemaštovitost holivudskih stilista. Koji god razlog bio, po prvi puta bi mi lakše bilo napraviti listu najgore odjevenih. No, ipak ću izdvojiti one koje su pokupile moje, ali i simpatije modne struke općenito

1. Emma Stone
Pobjednica u stilskom natjecanju ovogodišnje dodjele Oscara. Odabravši Givenchyjevu opravu, Emma Stone je potvrdila svoju poziciju modne ikone koju je zaslužila 2015. kada je oduzimala dah u haljini Elie Saaba (tim je odabirom postala jedna od najbolje odjevenih žena svih vremena te ušla u ekskluzivno društvo uz bok sa Audrey Hepburn, Grace Kelly, i ostalih diva iz Zlatnog doba Hollywooda). Zlatnu haljinu jednostavnog kroja ukrašenu resicama i čipkom Emma je zaokružila visećim Tiffany&Co. naušnicama.

'Ovogodišnja dodjela Oscara jedna je od dosadnijih i možda najnekreativnija u posljednjih nekoliko godina. Nije se pojavila ni jedna žena u haljini koja bi ostavila 'wow' efekt.'

--'Ivan Friščić, modni stilist'

2. Isabelle Huppert
Najbolja Armanijeva uzdanica na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Ona je dokaz da se na oskarovskom crvenom tepihu odabirom Armani Privea rijetko može promašiti, štoviše da njegove haljine gotovo uvijek budu u vrhu, a žene koje ih nose uredno proglašavane najbolje odjevenima. Bijela decentna haljina dugačkih rukava sa sitnim kristalima i remenčićem u struku odlično pristaje crvenokosoj Francuskinji.

3. Dakota Johnson 
U zlatnoj svilenoj haljini modne kuće Gucci bila je jedna od većih iznenađenja. Dugačka haljina naglašenih ramena s dugim rukavima i zatvorena uz vrat netipičan je odabir za crveni tepih i time svakako palac gore za modni pomak na sinoćnjoj dodjeli Oscara. Kreativni direktor modne kuće Gucci, Alessandro Michele, ponovno vraća brand na pravi put kroz senzacionalne kreacije na crvenom tepihu.

4. Ruth Negga
U prekrasnoj crvenoj Valentino haljini utjelovila je glamuroznu ženstvenost crvenih tepiha kakve smo navikli gledati. Valentinove kreacije su svojedobno bile najčešći izbor dama s crvenih tepiha diljem svijeta. Danas se ta učestalost malo smanjila, ali Valentino uvijek ostaje Valentino iako sam dizajner više ne sjedi na čelu modne kuće. Glumica nominirana za najbolju žensku glavnu ulogu s ponosom može nositi titulu jedne od najbolje odjevenih žena na ovogodišnjoj dodjeli iako vjerujem da joj to nije neka utjeha s obzirom na to da je kući otišla bez zlatnog kipića.

'Odabravši Givenchyjevu opravu, Emma Stone je potvrdila svoju poziciju modne ikone koju je zaslužila 2015. kada je oduzimala dah u haljini Elie Saaba'

5. Karlie Kloss
U bijeloj haljini Stelle McCartney nije bila neko posebno iznenađenje s obzirom na to da smo slične haljine već imali prilike gledati na dodjeli Oscara. No, haljina izgleda prelijepo i unatoč činjenici da nije novitet ne mogu je neuvrstiti na ovu listu. Karlie je haljinu upotpunila Nirav Modi širokom "chocker" ogrlicom i torbicom omiljenog dizajnera hollywoodskih zvijezda - Rogera Viviera.

6. Alicia Vikander
Jedna od glumica koja rijetko pogriješi izborom haljine, što je slučaj i na sinoćnjoj dodjeli Oscara. Crna čipkana haljina francuske modne kuće Louis Vuitton od crne čipke u španjolskom stilu zaokružena Bulgari dijamantima odličan je izbor mlade glumice. Ova izvedba još je samo jedan dokaz kako je Alicia prava i istinska Vuitton djevojka, a isto tako da je muza njihovog kreativnog direktora koji uvijek posvećuje posebnu pažnju glumičinim pojavljivanjima.

Najbolje odjevena je:

glasova:

7. Viola Davis
Još jedna Armanijeva uzdanica, dobitnica Oscara za najbolju sporednu ulogu, koja je zabljesnula na crvenom tepihu. Od glave do pete elegantna, zanimljiva i prelijepa; školski primjer stila i gracioznosti. U crvenoj haljini otvorenih ramena i šlepom koji se vukao po podu Viola je svoj zvjezdani status samo stavila na točku i pokazala kako se to radi. Bravo.

8. Taraji P. Henson
U punom je smislu te riječi oživjela staro doba Hollywooda. Crna haljina otvorenih ramena Alberte Ferretti, upečatljiva ogrlica Nirav Modi i mala crna clutch torbica - slika je bezvremenskog glamoura, pri čemu svaki komad zasebno izgleda prekrasno a spojen u ovu cjelinu, senzacionalno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju