Najmoćnija žena svijeta prema izboru časopisa 'Forbes' je po sedmi puta njemačka kancelarka, Angela Merkel. Top 10 ljestvicu žena s najvećim utjecajem u svijetu zauzele su i druge političarke, ali i poslovne žene te prva dama čiju moć je osjetila i kozmetička industrija, jer boju laka za nokte po njezinom izboru sljedećeg dana je nemoguće pronaći u trgovinama. Riječ je o Michelle Obami, moćnoj dami na četvrtoj poziciji ljestvice. Provjerite koje su ostale superžene na ovoj respektabilnoj listi

Na drugom mjestu, odmah ispod najmoćnije žene na svijetu Angele Merkel pozicionirala se brazilska predsjednica Dilma Rousseff dok je filantropistica Melinda Gates, supruga Billa Gatesa na trećem mjestu.

Petu poziciju također je zauzela Amerikanka, Hillary Clinton koja se ove godine oprostila od svoje pozicije ministrice vanjskih poslova SAD-a.

Najmoćnija žena svijeta prema izboru časopisa 'Forbes' je po sedmi puta njemačka kancelarka, Angela Merkel

Drugu polovicu ljestvice otvara Sheryl Sandberg, direktorica u Facebooku, dok šesto mjesto pripada Francuskinji, prvoj ženi na čelu Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde.

Slijedi je Janet Napolitano, tajnica američke domovinske sigurnosti, a top ljestvicu najutjecajnijih žena svijeta zatvaraju indijska čelnica Sonia Gandhi i direktorica kompanije Pepsi Cola Indra Nooyi.

Najmoćnije žene svijeta:

1. Angela Merkel, njemačka kancelarka

2. Dilma Rousseff, brazilska predsjednica

3. Melinda Gates, dopredsjednica Bill & Melinda Gates Foundation

4. Michelle Obama, prva dama SAD-a

5. Hillary Clinton, bivša ministrica vanjskih poslova SAD-a

6. Sheryl Sandberg, direktorica u Facebooku

7. Christine Lagarde, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda

8. Janet Napolitano, tajnica američke domovinske sigurnosti

9. Sonia Gandhi, predsjednica stranke Indijskog nacionalnog kongresa

10. Indra Nooyi, direktorica PepsiCo

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju