Ove sezone dočekali smo veliki povratak modela 101801, kaputa s dvorednim kopčanjem koji je najpoznatiji i najprodavaniji odjevni komad svih vremena u povijesti modne kuće Max Mara.



Apsolutna jednostavnost Max Mara 101801, bezvremenska elegancija i savršenstvo u proporcijama, ostale su netaknute od 1981. do danas, a svi ovi detalji pridonijeli su tome da kaput 101801 u svijetu mode smatraju ikonom stila.

Ovaj kaput uvijek izgleda kao nov, cool i bezvremenski, a izrađen je od najelegantnijih materijala poput beaver kašmira, devine dlake i vune.

U cijelosti je proizveden u tvornici San Maurizio u talijanskoj regiji Emilia, a za njegovu proizvodnju potrebno je točno 168 minuta pri čemu se cijeli niz detalja šiva ručno. Max Mara kaput 101801 savršeno pristaje uz bilo koju kombinaciju te time povećava vrijednost stila svake žene.

 

A photo posted by @maxmara on

Kombiniran s različitim stilovima, pokazuje kako savršeno pristaje svim tipovima žena te da se može interpretirati na bezbroj načina, a kao predmet brojnih izložbi bio je interpretiran od mnogih afirmiranih umjetnika i smatra se pravim umjetničkim djelom.

Kaput Max Mara rezultat je potrage za ravnotežom tkanine, oblika, boje, a sve kako bi se postiglo savršenstvo, jednom prilikom izjavila je Anne-Marie Beretta, dizajnerica kaputa.

Jedinstven je, moderan i suvremen, stoga je u ovogodišnjoj sezoni jesen/zima 2016. Max Mara odlučila proslaviti njegov veliki povratak.

 

A photo posted by @maxmara on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju