Među kuhinjskim začinima nalazi se jedan koji pomaže kod upala i gubitka kilograma
Među kuhinjskim začinima nalazi se jedan koji pomaže kod upala i gubitka kilograma (Foto: Guliver/Thinkstock)
Zdravlje & prehrana

Zeleni car: Napitak s omiljenim začinom za ublažavanje upala (i skidanje kilograma)

03-05-2018 Piše D.Š.
komentari

Peršin je jedan od najomiljenijih začina kojim nadopunjujemo okuse svojih jela. Možda niste znali kako je također i sjajna pomoć kod mršavljenja, ali i saniranja raznih upalnih procesa u tijelu.

Mnoge dijete preporučuju konzumaciju čaja od peršina uz barem jedan obrok dnevno. Uz balansirane obroke i vježbanje ovaj napitak ubrzati će topljenje nakupljenih kilograma.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak

Peršin ima i blaga diuretička svojstva i pomaže tijelu da se riješi viška vode u organizmu. Ne sadrži masti, niskokaloričan je, bogat vitaminom A, C, kalijem, kalcijem i fosforom. Sadrži i kvercetin koji je moćan antioksidant i pomaže u smanjivanju kolesterola i visokog krvnog tlaka. Također ima sjajna antiupalna svojstva pa se često pije kod npr. upale mjehura ili bubrega.

Peršin je jedan od najomiljenijih začina kojim nadopunjujemo okuse svojih jela. Možda niste znali kako je također i sjajna pomoć kod mršavljenja, ali i saniranja raznih upalnih procesa u tijelu.
Čaj od peršina možete piti i nekoliko puta dnevno.

Sastojci
2 dcl vode
¼ šalice lišća od svježeg peršina
stevija za zaslađivanje
sok od pola limuna

Priprema
Vrelom vodom prelijte lišće od peršina. Ostavite da stoji 5 minuta. Nakon toga izvadite lišće, zasladite čaj stevijom (možete i izostaviti zaslađivanje), dodajte limun i popijte čaj.

 

Pročitaj još
Pročitaj još