I ove godine Google je napravio ljestvicu najgooglanijih slavnih osoba iz javnog života. Zanimljivo, od deset najčešćih imena koje su svjetski korisnici upisivali u poznati pretraživač čak šest pripada pripadnicama nježnijeg spola – od glumica i redateljica do pjevačica i odvjetnica za ljudska prava


Najtraženije žensko ime u tražilici Google 2014. pripada Jennifer Lawrence. Mlada oskarovka i ove je godine bila nominirana za najprestižniju filmsku nagradu od strane Američke akademije, u ovoj je godini nastupila u nekoliko zanimljivih ostvarenja kao i u trećem dijelu megapopularnog serijala Igre gladi.

Nažalost, njeno se ime spominjalo i u velikom hakerskom skandalu tijekom kojeg su objavljene privatne fotografije holivudskih zvijezdi, a čemu mnogi pripisuju najveći broj pretraga na ovom pretraživaču.

Jennifer Lawrence je svjetskim korisnicama Googlea najzanimljivija slavna osoba, jer su njeno ime najčešće upisivali u poznatu tražilicu u 2014.

Bez velikih iznenađenja na ljestvici se pojavila i zvijezda reality televizije – Kim Kardashian (2. mjesto) koja se u 2014. udala, dok je treće mjesto pripalo redateljici Julie Gayet koje neki objašnjavaju navodnom aferom s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandom.

>> 7 ljepotica koje su prodrmale ideal ženske ljepote

Na popisu deset najgooglanijih osoba našla se i Rene Zellwegger (5. mjesto) koja se u javnosti pojavila nakon višegodišnje poslovne stanke, 7. mjesto rezervirano je za popularnu pjevačicu Lorde, a 9. za odvjetnicu Amal Alamuddin i modnu ikonu u nastajanju koja je ove godine izrekla sudbonosno da Georgeu Clooneyju.

U top 10 najgoolanijih slavnih osoba našla su se tek četiri muškarca: glumac Tracy Morgan (4. mjesto), novopečeni oskarovci Jared Leto (6. mjesto) i Matthew McConaughey (8. mjesto) dok je zadnje mjesto ljestvice pripalo poslovnom čovjeku i američkom odvjetniku Donaldu Sterlingu.

10 najtraženijih slavnih osoba na Googleu 2014. godine:
1. Jennifer Lawrence
2. Kim Kardashian
3. Julie Gayet
4. Tracy Morgan
5. Rene Zellweger
6. Jared Leto
7. Lorde
8. Matthew McConaughey
9. Amal Alamuddin
10. Donald Sterling

U našoj fotogaleriji pogledajte najgooglanije žene 2014.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju