Društvo nas često natjera da pomislimo kako samo najljepši i najmršaviji ljudi mogu biti sretni u ljubavi. Naravno, to je laž

Suočeni s pričama o idealnom izgledu i savršenom tijelu, ponekad uistinu osjećamo kao da samo vitke žene vretenastih nogu imaju "pravo" na ljubav.

To je u jednom trenutku pomislila i 39-godišnja blogerica Kelly Glover koja kaže da su je čitav život učili kako je mršavije bolje kada je u pitanju pronalazak partnera.

Međutim, na vlastitom primjeru uvjerila se da je situacija drugačija.

 

A post shared by Kelly Glover (@bigcurvylove) on

Neočekivana nuspojava ekstremnog gubitka kilograma jest da vam postaje teže pronaći nekoga za spoj. Pomislii biste da bi trebalo biti suprotno, zar ne? Nakon što sam izgubila 67 kilograma, očekivala sam da će mi raspored biti prenatrpan izlascima sa slatkim tipovima, ali ništa od toga.

Kada sam imala 152 kilograma, stalno su me pozivali van. Dok sam živjela u Los Angelesu, muškarci su doslovno trčali za mnom na cesti samo kako bi započeli razgovor. Pozivali su me van u supermarketima, u teretani, u taksiju…

Sada imam 84 kilograma, ali ništa magično nije se dogodilo. Da budem jasna, ne treba mi poziv muškarca na spoj kako bih se dobro osjećala. Samo vidim veliku promjenu otkako sam izgubila višak kilograma i nemam pojma zašto se to događa.

Mjesecima to nisam mogla shvatiti. Zbog čega su se muškarci manje interesirali za mene što sam više kilograma gubila? Jednu večer napokon sam skupila hrabrost i upitala svog prijatelja što se događa. Trebala mi je insajderska informacija, napisala je Kelly u svom blogu na stranici MamaMia.

Na njezino pitanje zašto muškarci ne žele biti s njom otkako je mršavija, dobila je neočekivan odgovor.

 

A post shared by Kelly Glover (@bigcurvylove) on

Samouvjereniji su kada žele zavesti ženu s više kilograma. Osjećaju da je šansa za odbijanje manja i zato su hrabriji, napisao joj je njezin prijatelj.

Kelly kaže da je u tom trenutku shvatila kako "problem" nije u njoj, nego u muškarcima koji su uvjereni da ona neće automatski pristati na izlazak pa joj stoga ni ne žele prilaziti.

Pomalo ju je razljutila spoznaja da mnogi od njih i dalje vjeruju u mit prema kojem žene s viškom kilograma nemaju visoke kriterije zbog nedostatka samopouzdanja pa će pristati na svaki flert, što ne može biti dalje od istine.

Vjerujete li da muškarci lakše prilaze ženama s više kilograma?

glasova:

Ovo je još jedan dokaz da prava ljubav zapravo nije uvjetovana izgledom i, kada se dogodi, nema veze s tim imate li više ili manje kilograma, jeste li niski ili visoki, duge ili kratke kose.

Kelly sada želi iskušati novi pristup pronalasku partnera i više nema namjeru čekati da joj muškarci priđu.

Sigurno neću trčati za njima, ali preuzet ću kontrolu. Nema više pasivnog ponašanja za mene. Vrijeme je da malo prodrmam stvari i napravim prvi korak, zaključila je.

 

A post shared by Kelly Glover (@bigcurvylove) on

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju