Najutjecajnija žena mode bez sumnje je Anna Wintour. Modni dizajneri često su u posljednji tren mijenjali svoje kolekcije zbog njezina mišljenja, što dovoljno govori o tome koliko je cijene ili pak koliko je se boje. U nastavku pronađite pravila dobrog odijevanja najstrože modne kritičarke

Galerija Anna Wintour Anna Wintour Anna Wintour +7 Anna Wintour

1. Reciklirajte odjeću.

Neke od najvećih svjetskih zvijezda nikada nećete dva puta vidjeti u istom odjevnom komadu ili kombinaciji. Odjenut će je jednom i zaboraviti na nju. Anna se s tim ne slaže i savjetuje da recikliramo odjeću: Uvijek je zabavno imati nešto novo, ali to ne znači da morate sve ono što je već u vašem ormaru izbaciti iz njega. Reciklirajte. To je u redu. Čak bih to preporučila.

Anna Wintour 2002. i 2015. godine Anna Wintour 2002. i 2015. godine (Foto: Getty Images)

2. Umjesto trendova vjerujte klasici.

Nemojte dopustiti da u vašem ormaru prevladaju trenutno najpopularniji odjevni komadi koji su "in" i uvijek ostavite najviše mjesta za klasičnu odjeću. Međutim, postoje i vječni trendovi koji su odavno postali klasika.

3. Izbjegavajte logotipe i natpise na odjeći.

Anna Wintour preferira diskretne odjevne komade, bez upečatljivih natpisa i logotipa koji skreću pažnju s onoga što je najvažnije kod mode – ljepote odjeće, njezina kroja, uzorka i boje. Kupovina takvih komada dugoročno je isplativija jer ćete se majice s nekim inspirativnim citatom ili likom iz crtića vjerojatno zasititi, ali jednostavnu majicu uvijek ćete poželjeti ponovo obući jer je lakše možete kombinirati u raznim prigodama.

Anna Wintour na MET Gali u svibnju ove godine Cipele bez kojih Anna Wintour ne može već 25 godina

Anna Wintour Odobrila Anna Wintour: Boja u kojoj tajice izgledaju najbolje

4. Ostanite vjerni odjeći i obući koja vam dobro pristaje.

Anna više od 20 godina nosi isti model cipela. Sandale Manoloa Blahnika prvi je put obula 1994. godine i otad ne može bez njih.

5. Izbjegavajte umjetne materijale.

Kada su Annu upitali koji bi modni trend zauvijek zabranila, odgovorila je: Stvarno ne volim najlon. Najutjecajnija žena svijeta mode preferira što prirodnije materijale.

6. Birajte odjeću koja će laskati vašoj figuri.

Culottes hlače dobra su ideja ako ste visoki poput Karlie Kloss, kazala je. Vodite računa o tome laskaju li vam krojevi koje želite nositi kako biste izvukli ono najbolje iz odjeće koju kupujete.

7. Držite se podalje od fluorescentnih boja.

Tijekom prošlogodišnjeg teniskog turnira US Open, Wintour imala jedan važan savjet za posjetitelje koji će uživo gledati mečeve: Nemojte zaboraviti nositi svoje sunčane naočale, pogotovo ako tenisači inzistiraju na nošenju onih ružnih fluorescentnih boja. Ona itekako voli hrabre boje i ne oklijeva prilikom njihova nošenja, ali za fluorescentne nema mjesta u njezinu ormaru.

Anna Wintour - 7 Anna Wintour - 7 (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju