Svjetski poznate glumice, pjevačice i manekenke na svojim Instagram profilima redovito objavljuju fotografije koje su dorađena u aplikacijama poput FaceTunea. I dok jedne to javno priznaju, dobar dio njih skriva tu činjenicu.

Galerija Demi Lovato na odmoru 2012. godine Demi Lovato - 5 Demi Lovato - 3 +4 Demi Lovato - 2

Američka pjevačica Demi Lovato više nije jedna od onih koja se želi skrivati. Na svojem Instagramu, koji prati više od 73 milijuna ljudi, odlučila je pokazati “pravu sebe”. Uz fotografiju u bikiniju napisala je:

Ovo je moj najveći strah. Neobrađena fotografija u bikiniju. I pogodite što, vidi se celulit. Tako sam umorna od toga da se sramim svojeg tijela, da ga uređujem (da, na drugim fotografijama u bikiniju uvijek sam ga editirala i mrzila se što to radim) kako bi drugi mislili da sam njihov ideal ljepote, no to nisam ja. Želim da ovo novo poglavlje u životu radije bude o osobi koja sam ja uistinu, nego onoj koja pokušava zadovoljiti tuđe standarde.

Evo mene bez srama, bez straha i ponosna na svoje tijelo koje je prošlo kroz toliko toga, i koje će me nastaviti zapanjivati jednog dana kada ću nadam se roditi. Tako je odličan osjećaj vratiti se na televiziju i film bez da se brinem o napornom rasporedu treninga prije 14-satnog radnog vremena. Ili da si uskraćujem rođendansku tortu i umjesto toga biram lubenicu sa šlagom i svjećicama jer sam prestravljena prave torte zbog groznih dijeta koje sam držala. Evo mene, prave, iskrene. I ja se volim. I vi biste se trebali voljeti.

Plus size model Ashley Graham je zaštitno lice brenda Swimsuits for All Celulit i strije: Reklame koje pokazuju kako stvarno izgledaju žene u kupaćim kostimima

I samo da raščistim jednu stvar, nisam prestretna svojim izgledom, ali sam zahvalna na njemu, a ponekad je to najviše što možeš učiniti. Nadam se da ću nadahnuti nekoga da počne voljeti svoje tijelo.

Fotografija Demi Lovato i njezin status prikupile su više od osam milijuna lajkova u manje od 24 sata od objave, ali i brojne pozitivne komentare žena koje joj zahvaljuju na hrabrosti.

Hvala ti što si uvijek iskrena s nama. Znam da to nekad nije lako, ali volimo te. Volim tvoju hrabrost, tvoju snagu, to što si prekrasan uzor u koji se možemo ugledati. Željela bih biti hrabra poput tebe i imati samopouzdanje da učinim nešto slično, samo je jedan od tih komentara.

Ovaj status još je važniji ako je poznato kako se Demi u prošlosti borila s poremećajima u prehrani, depresijom, ali i ovisnošću o drogama. Danas se koristi društvenim mrežama da bi prenijela pozitivnu poruku svojoj publici.

Pogledajte i galeriju drugih slavnih žena koje se ne boje pokazati svoje "nesavršenosti" tijela:

"Imam ga, pa što?" 12 slavnih žena koje se ne opterećuju celulitom Iskra Lawrence Frankie Bridge Nicole Murphy +10 Jennifer Love Hewitt

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju