U vrijeme kada su bujne ženske obline bile obožavane i poželjne, žene su dobro znale kako ih istaknuti i učiniti svoju figuru još ženstvenijom. Kupaći kostimi 50-ih godina prošlog stoljeća danas se čine pomalo konzervativnima, no još uvijek su itekako popularni jer su svevremenski u skrivanju malih nedostataka.

 

Galerija Kupaće gaćice visokog struka, Yamamay, 159 kn Kupaće gaćice s visokim strukom i zanimljivim detaljem, C&A, 68 kn Kupaće gaćice s visokim strukom i cvjetnim uzorkom, H&M, 111 kn +17 Kupaće gaćice s visokim strukom i cvjetnim uzorkom, Tezenis

Podižu grudi i stražnjicu, izdužuju noge, skrivaju trbuščić i sužavaju struk – sve ono što laska ženskoj liniji. Glavno je obilježje takvih bikinija visok struk koji ide skroz do pupka i gornji dio nalik na skraćeni korzet ili grudnjak velikih naboranih košarica kakve su nekada nosile slavne pin-up djevojke kao što su Betty Grable, Marilyn Monroe, Ava Gardner, Jane Russell i Jayne Mansfield.

Danas se gaćice visokog struka kombiniraju s različitim gornjim dijelovima; od klasičnog podstavljenog grudnjaka, bikini-trokutića do banana-modela bez naramenica. Zato smo ovaj put bili u potrazi za najzanimljivijim donjim dijelovima koji će sakriti trbuščić i istaknuti žensku figuru te se odlično kombinirati s bilo kojim gornjim modelom.

1. Cvjetni uzorak

Cvijeće s raznim drugim elementima poput točkica, zvjezdica ili prugica kao motiv stalno se vraća u modu, a odlično je i u prikrivanju nedostataka na tijelu. Sada kad ste sakrili vaš trbuščić u gaćicama visokog struka, ovim ćete dodatno odvratiti pozornost od nepoželjnog šlaufića.

Kupaće gaćice s visokim strukom i cvjetnim uzorkom, H&M, 82,60 kn Kupaće gaćice s visokim strukom i cvjetnim uzorkom, H&M, 82,60 kn

2. Prugice

Modni stručnjaci reći će da treba biti pažljiv pri odabiru prugica na odjevnim predmetima kako ne bismo dobili neželjeni efekt. Deblje vodoravne prugice mogu proširiti našu figuru no one sitnije, primjerice na gaćicama visokog struka stvaraju pomalo hipnotizirajući privid koji odvlači pozornost od neravnina u području trbuha. Svevremenski mornarski uzorak poželjan je baš svako ljeto.

3. Jednobojni donji dio bikinija sa zanimljivim detaljem

Kupaće gaćice visokog struka u jednoj boji ne moraju biti dosadne, a mogu biti i vrlo efektne ako na sebi imaju zanimljiv detalj. Volani uz gornji rub, petlje, remen, svjetlucave aplikacije ili neravni rubovi, mogu biti odlična distrakcija s područja koje želite sakriti.

Kupaće gaćice visokog struka s prugicama, Bershka, 99,90 kn Kupaće gaćice visokog struka s prugicama, Bershka, 99,90 kn

Ove sezone kao i kod ostale odjeće popularna je bijela boja. Ako ste jedna od onih koja smatra da bijeli kupaći kostim najbolje ističe preplanulu put, svakako koristite zaštitne kreme poput NIVEA Protect&Bronze losiona ili spreja za sunčanje koje ističu prirodnu brončanu put, brzo se upijaju i ne ostavljaju mrlje na kupaćem kostimu ili odjeći nakon pranja.

Iskoristite sniženja i u našoj galeriji pogledajte razne modele kupaćih gaćica visokog struka koje se trenutno nalaze online ili u običnim trgovinama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju