Zar ne bi bila odlična ideja da ljetu koje nam sutra stiže poželite dobrodošlicu osvježavajućom, sočnom pitom od limuna i namirnice koja tako asocira na ljetnu uživanciju – kokosa? Isprobajte recept za slasnu pitu od kokosa s limunom koja će vam se topiti ustima

Sastojci:

Prhko tijesto:
- 100 g oštrog brašna
- 100 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- prstohvat soli
- hladna voda

Nadjev:

- 180 g kokosa
- 120 g maslaca
- 3 jaja
- 150 g šećera
- vanilija
- 1 limun (korica)
- pola limuna (sok)

Postupak:

1. Pomiješajte oštro i glatko brašno te dodajte sol. Maslac utrljajte u brašno da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama, dodajte jaje te zamijesite tijesto. Ako vam je smjesa presuha, dodajte malo hladne vode.

2. Tijesto zamotajte u vrećicu i ostavite u hladnjaku minimalno 30 minuta.

3. Razvaljajte tijesto i premjestite u namašćen i pobrašnjen kalup (dimenzija otprilike 30x20cm) te pecite na 180°C oko 10 minuta, samo da se lagano stvori korica.

4. Za nadjev maslac otopite i prelijte preko kokosa te promiješajte da kokos upije maslac.

5. Razmutite jaja, dodajte vaniliju i šećer te izmiksajte da jaja dobiju volumen. Umiješajte u kokos, dodajte limunov sok i koricu te dobro promiješajte da se sastojci povežu. Izlijte na napola pečeno tijesto te pecite još 30 minuta na 170°C.

Savjet: Za dodatnu dozu 'dekadencije' pitu prelijte čokoladnom glazurom. Pitu možete ispeći i u okruglom kalupu promjera 28cm.

Ostale uzbudljive ideje za pečenje slanih i slatkih kolača možete pročitati na blogu Sweetheart.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju