Svatko od nas ima svoju jutarnju rutinu – mnogima je to šalica kave ili čaja uz doručak, odlazak na trening, ili razbuđivanje uz topli tuš. Neovisno o tome kakav početak birate, rutina za zdravu i lijepu kože neizbježna je stavka za dobar ulazak u dan. Ponekad je teško odrediti što našoj koži treba, zbog čega nam je dr. Suzana Smoljo, liječnica koja se već godinama bavi estetskom i anti-age medicinom, otkrila pet favorita za jutarnju njegu lica iz linije nove kozmetike na našem tržištu - Nassif MD Skincare.

Ništa bez dobrog čistača

PR PR Foto: PR

Prvi proizvod na listi dr. Smoljo je Nassif MD Pure Hydration Gentle Cleanser čistač, obogaćen hijaluronskom kiselinom i matcha čajem. Dovoljno učinkovit za korištenje na masnoj i mješovitoj koži, a istovremeno nježan za uporabu na suhoj i osjetljivoj koži, ovaj čistač idealan je odabir za jutarnje umivanje kao i čišćenje kože nakon cijelog dana. Uz samo nekoliko potisaka i laganih kružnih pokreta vaša će koža biti dubinski očišćena bez osjećaja isušivanja. Dodatna prednost je i sigurno korištenje na područje oko očiju.

Serum kao obavezan korak

PR PR Foto: PR

Serumi za lice neophodan su korak u svakoj rutini njege. Molekule aktivnih sastojaka u serumima prodiru dublje u kožu kako bi ona uspješnije upila sve korisne tvari. Jedan od zanimljivijih seruma koji se može pronaći u kozmetičkoj torbici dr. Smoljo je Nassif MD Hydro Gel With Hyaluronic Acid and Retinol. Dolazi u obliku gela na bazi vode i pomaže pri regulaciji sebuma te masnoća, sužavanju pora te smanjenju pojave finih linija i bora. Zahvaljujući retinolu, ovaj serum poboljšava tonus i teksturu kože pružajući vam mladolik izgled, a izvrstan je i kao podloga za šminku.

UV zaštita važna je tijekom cijele godine

PR PR Foto: PR

Ne možemo dovoljno naglasiti važnost adekvatne zaštite kože od štetnih vanjskih utjecaja. Kako ističe dr. Smoljo, u tome vam može pomoći poseban Nassif MD Dermaflect Smart Day Therapy koji uz pomoć mikrokapsula ispunjenih snažnim antioksidativnim vitaminima C i E štiti kožu od UV zračenja i plave svjetlosti. Ovaj losion istovremeno hidratizira i ujednačava ton kože te smanjuje pojavu bora uz pomoć hijalurona, retinola i biljnih ekstrakata.

 

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

PR PR Foto: PR

Kako bismo spriječili isušivanje kože tijekom dana, vlagu je važno „zaključati“ da bi se ona zadržala u koži. Uz pomoć hijaluronske kiseline, ceramida i peptida, Nassif MD Soft Focus Hydrating Day Cream, ostavlja kožu blistavom te hidratiziranom što doprinosi njenom mladolikom izgledu. Svojstvo smanjenja nepravilnosti čini ovu kremu pogodnom i za korištenje ispod pudera.

Posebna njega za osjetljivo područje oko očiju kao točka na ''i''


PR PR Foto: PR


Koža oko očiju zahtijeva malo više pažnje zbog čega je izbor kvalitetne i dobre njege ključan, ističe dr. Smoljo. Nježna, tanka i osjetljiva koža ispod očiju zavoljet će Nassif MD Peri Orbital Eye Complex kremu koja smanjuje pojavu nesavršenosti i bora. Osim toga, ova mala, ali moćna krema ujednačava ton kože kako bi područje oko očiju zablistalo, te smanjuje otečenost što licu daje efekt svježine, a vama odmoran izgled.

„Ako ste se pitali zašto baš Nassif MD kozmetika, razlog je taj što je razvijena od strane Paula Nassifa, liječnika koji je tijekom svog tridesetogodišnjeg iskustva upoznao kožu iznutra prema van, od njezinog procesa starenja do reakcija pojedinih slojeva kože tijekom godina. Takvo mu je znanje pomoglo pri razvoju medicinski dokazanih preparata za dubinsku njegu svakog tipa kože.“ ističe dr. Suzana Smoljo.

Nassif MD predstavlja novu eru kozmetike obogaćenu znanstveno dokazanim sastojcima poput retinola, hijaluronske kiseline i brojnih biljnih ekstrakata, a idealna je i za problematičnu kožu koja se bori s problemom prekomjernog lučenja sebuma ili pak dehidracije i suhoće. Uz to, pogodna je za njegu kože izložene estetskim tretmanima. Pružite svojoj koži tretman kakav zaslužuje uz brojne novitete koje možete pronaći na www.cosmeticsbyrevelo.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju