Dobro se isplakati uz tužnu pjesmu nekad je baš ono što nam treba. Postoje pjesme na koje suze same teku, pjesme koje pucaju od emocija i na koje nitko ne može ostati ravnodušan. Takve se skladbe nalaze i na popisu najljepših tužnih pjesama koje su izašle u 2021. godini, a na kojoj je pobjedu premoćno odnijela slavna britanska glazbenica.

Melankolična pop-balada "Easy On Me" objavljena 15. listopada 2021., označila je povratak pjevačice Adele nakon gotovo pet godina diskografske pauze. Prelijepa pjesma koja dira u dušu bio je prvi singl s Adelina četvrtog studijskog albuma nazvanog 30, snimljenog pod produkcijskom palicom američkog glazbenog producenta Grega Kurstina, koji je s Adele i napisao "Easy On Me".

Pjesmu je Adele posvetila svom devetogodišnjem sinu Angelu, a stihovi, u kojima pjevačica kroz osjećaje nostalgije, žaljenja i oprosta opisuje svoje unutarnje borbe zbog razvoda braka, predstavljaju Adelinu molbu sinu da bude blag prema njoj. "Easy On Me" dospjela je na vrhove glazbenih ljestvica u 27 zemalja, uključujući Veliku Britaniju i SAD. Osim publici, svidjela se i glazbenim kritičarima, koji su hvalili dirljive stihove i Adelin emotivni vokal.

Nick Cave "Into My Arms": Melankolična ljubavna himna zbog koje Nicka Cavea poštuju i oni koji ga ne slušaju

Scene iz filma Titanik "My Heart Will Go On": Himna ljubavi koju Celine Dion nije željela otpjevati

Glazbeni spot snimljen je u kanadskom Quebecu, a predstavlja nastavak spota za pjesmu "Hello" iz 2015. godine, u kojem Adele ulazi u kuću punu uspomena spremnu za prodaju. U spotu "Easy On Me" Adele napušta kuću i odveze se u kamionu, dok iz njega leti gomila notnih zapisa koji zasipaju cestu - savršen vizualni prikaz pjesme na koju smo najviše plakali u 2021. godini.

Pročitajte i:

Slika nije dostupna "Every Breath You Take": Kultna balada nastala nakon Stingove preljubničke afere

Slika nije dostupna Potvrdilo više od 5000 osoba: Pjesma za prvi ples koja "donosi sreću u braku"

Oliver Dragojević Je li i vaše na popisu? Ženska imena kojima su hrvatski bendovi i pjevači posvetili pjesme

Freddie Mercury Ovih 10 pjesama dokazano nas najviše čini sretnima

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju