Prizor koji zaslužuje najveći pljesak u četvrtak navečer privlačio je pažnju na 27. Cro A Porteru održanom u Klovićevim dvorima u Zagrebu. Modnu reviju nosila je i Lucija Lugomer, prvi hrvatski plus size model

Modni svijet u Hrvatskoj učinio je ogroman korak na reviji Cro A Portera održanoj u četvrtak navečer u Klovićevim dvorima u Zagrebu. Naime, među manekenkama veličine XS, našla se i jedna koja ponosni nosi veličinu XL. Pistom je prošetala Lucija Lugomer, prvi hrvatski plus size model koja je nosila reviju modnog brenda Etna Maar.

Plus size model Lucija Lugomer nosila je reviju Etna Maar na 27. Cro A Porteru i tako ispisala hrvatsku modnu povijest

Koliko je sretna zbog prilike da nosi reviju na jednoj od najvećih modnih manifestacija u Hrvatskoj i da mijenja svijet, Lucija je izrazila u postu kojeg je nekoliko dana prije revije objavila na Facebooku.

'Dragi moji, imam preeedivno iznenađenje koje želim podijeliti s vama... Uskoro počinje veliki modni događaj Cro à Porter na kojem ću i ja nositi reviju. Bit će to veliko i novo iskustvo za mene. Jedva čekam!! Izgleda da sam digla pravu malu revoluciju i samo idem dalje!', napisala je Lucija Lugomer. Lucijino oduševljenje dijele i njeni pratitelji na Facebooku koji su komentirali kako je bilo i vrijeme da domaćim modnim pistama počnu hodati žene konfekcijskog broja 42 i 44. Pogledajte i 5 dokaza da žene s najraskošnijim oblinama rasturaju.

Kako je Lucija izgledala na pisti CAP-a pogledajte u foto galeriji, kao i revije drugih dizajnera koji su na predzadnjoj večeri 27. Cro A Portera predstavili kolekcije: Lore, Jelena Holec, Klisab, Mario Vijačkić i Twins by Begović & Štimac.

Lucija Lugomer i Etna Maar ispisuju hrvatsku modnu povijest, baš kao što je to prije šest godina učinio Xenia Design kada je na Cro A Porteru predstavio plus size kolekciju, prvu u Hrvatskoj ikad predstavljenu na takvom modnog događaju.

Najveći uzor Luciji Lugomer je Ashley Graham, najpoznatiji XL model na svijetu. Pogledajte plus size model Ashley Graham u bikini-haljini koja maksimalno ističe obline.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju