Kako se bliži Majčin dan, tako i mi shvaćamo da nam ostaje sve manje vremena za smišljanje originalnih poklona za mamu. Ako mislite da ste potrošili sve kreativne ideje za poklone prethodnih godina, ne brinite, donosimo vam 10 ideja kojima možete iznenaditi mame ove godine.

Mamama je ionako bitno da ih se samo sjetite na njihov dan, pa neka vam misao vodilja tokom odabira savršenog poklona bude dobra namjera, a ne sam poklon.

Prije svega, poklon prilagodite svojem budžetu i preferencijama vaše mame, a prilikom kupnje/izrade poklona svakako se dobro zabavite.

1. Knjiga

Ideja ima bezbroj, bilo da vaša mama voli čitati ljubiće, krimiće ili drame, s dobrom knjigom nikad ne možete pogriješiti.

Ako vaša mama možda nije prevelika ljubiteljica čitanja, možete joj pokloniti dobru kuharicu ili pak biografiju neke poznate osobe ili čak album njezina omiljenog pjevača.

2. Karte za muzej ili kazalište

I mame vole izlaske, a odlazak u kazalište na balet, operu ili na novu postavu gradskog muzeja savršeno je vrijeme za druženje majke i kćeri.

Za ovu prigodu obje možete uroniti u umjetnički svijet, a istovremeno se družiti na nesvakidašnji način. Dijeljenje dojmova o predstavi koju ste gledale ili izložbi koju ste posjetile samo će produbiti vaš odnos.

3. Fotoalbum s najdražim uspomenama

Izrada uspomena za vaše najbliže zasigurno je jedan od najboljih poklona koje im možete pokloniti. Iako je poklon materijalne prirode, bitnije je ono što on predstavlja.

Skupite najdraže obiteljske fotografije iz vašeg djetinjstva te ih objedinite u jedan prekrasni personalizirani album. Ovaj poklon može trajati generacijama, a vaša mu se mama može uvijek iznova razveseliti.  Pokloni za Majčin dan Probudite svoju kreativnost i napravite personalizirani poklon poput albuma sa slikama (Foto: Living4media)

4. Nakit koji vas povezuje

Jednostavno nikad nismo prestare za ovakav poklon. Pronađite model narukvica, prstenja ili lančića koji će se svidjeti i vama i vašoj mami i uljepšajte joj njezin dan ovim unikatnim poklonom.

Na nakit svakako možete ugravirati datum ili vaša imena, a noseći taj intimni poklon uvijek ćete osjećati kao da ste blizu jedna drugoj.

5. Dan ili poklon po njezinu izboru 

Ako niste sigurni što bi vaša mama voljela dobiti za poklon, a vi nemate vremena za smišljanje kreativnih poklona, recite svojoj mami da ona odabere kako želi da taj dan protekne.

Možda će htjeti otići na izlet, možda joj se baš strgao uvijač za kosu ili joj je potrebna nova maskara, pa vi možete uskočiti i pokloniti joj upravo to.

Nije loše ni ako vaša mama želi intimno druženje u toplini svojeg doma. Svakako je nazovite, recite joj da vam kaže svoje želje i pustite neka sama kreira svoj Majčin dan.

6. Čišćenje kuće / kuhanje ručka / omiljenog kolača

Ako je vaša mama zaposlena žena ili je u mirovini, svakako zaslužuje odmor. 

Pošto se ona cijeli život brinula o vama, vrijeme je da se uloge malo zamijene, a ovaj dan može biti samo jedan u nizu kada ćete svojoj mami pomoći oko kućanskih poslova. 

Očistite kuću/stan svoje mame, skuhajte joj omiljeni ručak ili najdraži kolač i dopustite da se osjeća poput kraljice. 

Pokloni za Majčin dan Napravite omiljeni kolač za mamu (Foto: Living4media)

7. Parfem nikad ne može biti loša ideja

Rijetke su žene koje ne vole dobiti parfem na poklon. Ako vaša mama godinama koristi isti parfem, bar nećete pogriješiti u odabiru, no ako koketira s različitim mirisima, uvijek se možete odlučiti na nešto novo što bi moglo odgovarati njezinu karakteru.

Marie Curie sa svojim kćerima Legendarne žene: Pet hrabrih majki bez kojih svijet ne bi bio isti

Mama i beba Posveta svim majkama: Kako je nastao Majčin dan?

8. Omiljeno cvijeće za poklon

Buket mirisnih ruža ili nježnih tulipana svakako će obradovati vašu mamu, no bolje bi bilo reći, svaku ženu.

Ako vaša mama ipak više voli živo cvijeće, odlučite se na tu opciju te joj poklonite ukrasno bilje koje će smjestiti u svoj dnevni boravak ili na balkon/terasu. Pokloni za Majčin dan Zajednički ručak će puno značiti našim majkama (Foto: Living4media)

9. Ručak ili večera iznenađenja 

Savršeni spoj za mame i kćeri. Ne morate gubiti vrijeme na kuhanje i pranje suđa, samo morate odabrati restoran.

Probajte zajedno nešto novo, poput meksičke, indijske ili japanske kuhinje, no to neka bude manje bitan dio vašeg susreta.

Usredotočite se na kvalitetno druženje i iskren razgovor o vašim životima, a uz koju čašicu vina za večerom možda mamu upoznate u nekom novom ruhu.

10. Opuštanje u wellnessu

Ako niste raspoložene za lutanje gradom, a ne da vam se ostati doma, za Majčin dan poklonite mami masažu u spa centru.

U ovom poklonu jednako ćete uživati obje uživajući u sauni, jacuzziju ili manikuri/pedikuri i čišćenju lica.

Mislimo da je to savršen poklon za pozdrav proljeću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju