Volonteri alpinisti, speleolozi i visinci odradili su ogroman posao u sanaciji Zagreba nakon potresa. U Facebook grupi "Alpinisti, speleolozi i visinci pomažu Zagrebu" objavili su svoju poruku javnosti, a mi njima poručujemo – hvala vam!

Volonteri su imali veliku ulogu u čišćenju što većeg broja direktnih opasnosti s krovova čime su rasteretili vatrogasce i visinske radnike. Sada je došlo vrijeme da se vrate svojim poslovima, a to su učinili uz poruku koju su podijelili u grupi Alpinisti, speleolozi i visinci pomažu Zagrebu.

Dragi sugrađani, susjedi, prijatelji!

Prošla su dva intenzivna tjedna u kojem je stotinjak volontera alpinista, speleologa i visinaca odradilo preko 270 uspješnih sanacija. Došlo je vrijeme da se lagano povučemo s vaših krovova i vratimo svojim poslovima.

Naš zadatak da ubrzamo stvar i u što kraćem vremenu očistimo što veći broj direktnih opasnosti s krovova te tako rasteretimo vatrogasce i visinske radnike, se približio kraju. Oni su cijelo vrijeme na terenu paralelno s nama, i nastavljaju biti i dalje, za vas.

Slika nije dostupna A kako ove dane preživljavaju beskućnici? "Nemaju ni susjede ni prijatelje, a prihvatilišta su puna"

Zahvaljujemo svima na suradnji, posebno našim društvima i njihovim sekcijama 'HPD Zagreb-Matica', 'HPD Željezničar Zagreb' , 'HPD Velebit', 'HPD Kapela', 'HPD Mosor' , Udruzi 's.VILA' te svim našim volonterima iz sekcije 'PD Nesvrstani'.

Slika nije dostupna Prizor iz Beograda koji nam grije srca u ovim nespokojnim trenucima

Nadalje, posebne zahvale idu vatrogascima na potpori i suradnji ('JVP' Zagreb i 'DVD Zagreb') te svim donatorima hrane i opreme:
Iglu sport, Bim sport, Velebit promet, Zagreb trans, Kvatrić catering, Fidelta d.o.o., Dres d.o.o., BK Biker, Daruvarska pivovara, Zmajska pivovara, JVP Zagreb i DVD Zagreb, HPD Željezničar, C.B. Print, Zoran Sedlar, Limarija Skendrović, Patricia Đilaš Čeranić, Maja Stanivukić, Ružica Kalajica, Mia Zadro, Bojan Kovač, Leya Ćurić, Maja Šekoranja, Nikolina Stepinac, Lea Delfin, Rafaela Grgić, Marin Ruspić, Ivan Deotto, Edo Vričić, Luka Blagaić, Vedrana Lovrinčić, Marko Štritof, Pero Grujin, Dario, Luka, Beata Prpić, Josip Hunjet, Sandra Popara, Mladen Jagušt, Ivančica i Darko Jurić, Iskra Lovrenčić i Mario Žužić. Ukoliko smo nekog zaboravili, ne zamjerite i hvala Vam što ste bili tu za nas!

Slika nije dostupna Pet prijateljica za Zagreb: Akcija koja dokazuje da možemo sve kad se ujedinimo

Također se zahvaljujemo medijima na izvještavanju i povezivanju s građanima, kojima se od srca zahvaljujemo na njihovim osmjesima i dirljivim porukama podrške i zahvale.

Hvala svima za sve, od srca

Vaši volonteri!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju