Odnos u kojem trzavice nisu rijetkost je onaj između snaha i njihovih svekrva. Dok s jedne strane postoje one koje funkcioniraju savršeno, s druge strane tu su i one kod kojih ne cvjetaju uvijek ruže.

Bez obzira kojoj skupini pripadate, odnos svekrve i snahe jedan je od onih koji lako postane tema rasprava. To se dogodilo i nedavno kada je jedna buduća mladenka odučila na Redditu podijeliti detalje svog odnosa sa svekrvom.

U anonimnoj objavi žena je napisala kako je mama njezinog zaručnika bila nevjerojatno slatka sve dok nije počelo planiranje vjenčanja.

Nakon što su zaručnik i ona objavili zaruke, ona je, kaže, htjela uživati u u njima mjesec ili dva prije nego počnu planirati vjenčanje. Međutim, zaručnikova mama inzistirala je da s planiranjem krenu odmah.

Catherine Middleton i Meghan Markle Catherine vs. Meghan: Koja se snaha bolje odjenula za primanje u čast svekra?

Gledali smo cvijeće, ukrase, tražili teme, dekoracije, ali nismo pronašli ništa što se isticalo. Što smo više tražili pozivnice, lokaciju i sve to, počela sam primjećivati koliko je toga nametala moja buduća svekrva, napisala je korisnica Reddita koja je prepričala i neke neugodne razgovore s budućom svekrvom. Bilo je tu nesuglasica oko cvijeća, udaljavanja od tradicije... Buduća svekrva joj je poručila i da joj je vjenčanica koju je odabrala prevelika.

Bilo mi je pomalo neugodno zbog svih tih povratnih informacija. To je bilo moje vjenčanje i vjenčanje mog zaručnika i trebalo je biti naše vjenčanje iz snova, a ne njezino, napisala je žena.

Objasnila je da je unatoč svemu bila mirna i pristojna jer je zaključila da joj zaručnikova mama jednostavno želi pomoći kao netko tko je sve to prošao. Ipak, kako je vrijeme odmicalo činilo joj se kao da njezina buduća svekrva planira cijelo vjenčanje i to ju je pomalo frustriralo.

Slika nije dostupna A nije preljub: Razlog zbog kojeg čak i žene (potajice) skidaju vjenčani prsten

Svekrvi je pokušala objasniti da zaručnik i ona ne planiraju imati tradicionalno crkveno vjenčanje nego vjenčanje koje će biti u skladu s njihovim snovima i željama, a ne njezinim. Iako je buduća svekrva pristala manje se petljati u organizaciju, žena kaže da promjena nije dugo trajala.

U jednom trenutku, nakon još jednog sukoba oko planiranja vjenčanja, žena je budućoj svekrvi rekla da ako ne može poštovati nju i njezinog zaručnika, onda ne mora ni doći na vjenčanje.

Je li žena bila preoštra prema budućoj svekrvi?

glasova:

Upravo je ovaj zadnji, najoštriji dio njihove komunikacije podijelio korisnike Interneta. Dio njih podržao je ženu uz poruku da zanemari buduću svekrvu i planira vjenčanje onako kako ona to želi.

Međutim, drugi dio smatra da je ipak bila previše oštra u svojoj poruci i da je mogla pokazati malo više razumijevanja.

U našoj anketi recite nam kojem mišljenju ste vi skloniji. Jeste li na strani snahe ili svekrve?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju