Može li nam astrologija pomoći u pronalaženju pravilnog jelovnika i tako nam dati novu nadu u borbi protiv viška kilograma ili pak drugih probavnih poteškoća? Evo što zvijezde govore o tome koja je hrana najbolja za vas i koje biste to namirnice trebali izbjegavati sukladno vašem horoskopskom znaku.

ZRAČNI ZNAKOVI: Izbjegavajte šećer i grickajte orašaste plodove!

BLIZANCI
Horoskopski blizanci malo vremena posvećuju hrani i nerijetko jedu onako usput, obavljajući istodobno još neki posao. Trebali bi jesti što laganiju hranu – meso isključivo od peradi (piletina, puretina, prepelica, patka) i puno voća i povrća. Kad je riječ o povrću, valja im birati zelenu salatu, cvjetaču, špinat, celer, mahune i rajčicu.

Blizancima veliku dobrobit donose orašasti plodovi (bademi, orasi, lješnjaci, pistacija) zatim veganski jogurti, đumbir, a od voća bi trebali jesti jabuke, marelice, šljive, naranče, grejp i šipak.

Savjet: izbjegavajte kavu, zatim korjenasto povrće, kvasac, prerađene šećere i sodu. Blizanci trebaju imati uravnoteženu prehranu i u pravilu će radije odabrati plodove mora negoli meso. Stoga i ne čudi što predstavnici ovog znaka često odabiru vegetarijanstvo.

VAGA
Vage dosta paze na kvalitetu namirnica koje unose u svoj organizam, međutim njihova velika slabost su slatkiši. Stoga zbog prevelikog unosa ugljikohidrata znaju imati problema s kojim kilogramom viška. Vage bi radi uravnotežene prehrane trebale jesti kuhano povrće i to što više špinata, mrkve, rajčice i graška, zatim kukuruz, biljni sirevi, veganski jogurti, orasi i bademi. Od voća preporučuju se kruške, jabuke, banane, breskve, bobičasto i jagodičasto voće (jagode, kupine, maline, borovnice), šljive i avokado.

Vage bi svakako trebale izbjegavati gazirane napitke zatim alkohol, kvasac i prerađene šećere. Uz nutritivnu vrijednost hrane, vagama je jako važan i estetski dojam na tanjuru pa posebnu pažnju posvećuju aranžiranju i ukrašavanju hrane.

VODENJAK
Vodenjaci bi trebali jesti niskokaloričnu hranu i to što više morskih plodova (sve vrste riba i rakova), zatim tofu sir i sojin jogurt, a od povrća – zelenu salatu, kupus, celer, mrkvu, kukuruz, rajčicu, brokulu, češnjak (preporuča se kuhano povrće). Vodenjakov voćni jelovnik trebale bi činiti jabuke, kruške, naranče, dinje, datulje i smokve, a korist će imati i od orašastih plodova, bundeva i đumbira kao i od proteinskih pločica.

Morali bi izbjegavati kavu, zatim rafinirane šećere i kvasac. Iako ne posvećuju puno vremena hrani, vodenjaci imaju uravnoteženu prehranu i skloni su manjim obrocima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju