Ako ste pomislili da je riječ o utrci, niste bili daleko od točnog odgovora.

Riječ je o utrci na koju vas poziva dm, a trajat će tijekom cijelog mjeseca ožujka. Bliže nam se topliji dani kada će nas nešto češće posjetiti sunce, a zimskima kapama, šalovima i bundama moći ćemo, barem na neko vrijeme, reći zbogom. Prve zrake sunca koje će u naše domove proviriti kroza širom otvorene prozore otkrit će i ono što, pred svojim susjedima i prijateljima koji kod nas svrate na kavu, želimo sakriti. Vjerojatno pogađate, riječ je o Gospođi Prašini.

 

Sada već i znate o kakvoj je utrci riječ. U pravu ste, govorimo o utrci čišćenja! Kako bi vam pomogao da u svoj dom udahnete proljetnu svježinu, dm vam je pripremio sve potrebne alate (čitaj pomagače) koji će ubrzati proljetno pospremanje. Tu su stručnjaci za kamenac na slavinama, mrlje na odjeći, pruge po parketu, prozore i police na kojima se nakupila Gospođa Prašina. Svima onima koji se još uvijek nećkaju, dm je pripremio i pet savjeta koji bi pospremanje mogli olakšati i učiniti ga zabavnim.

1. začinite čišćenje glazbom i mirisima. Neka u pozadini svira glazba koja vas uvijek „podigne“, a možete zapaliti i mirisnu svijeću ili dodati kap eteričnog ulja na vrećicu usisavača.

2. započnite od početka. Najbolje je čistiti prostoriju po prostoriju i to prema određenom redoslijedu. Tako ćete brzo vidjeti prve učinke te vam čišćenje samo prozora ili tepiha neće postati zamorno.

3. ostavite mjesta za bitno. Možda je ovo proljeće pravo vrijeme da predmete koje ne koristite i koji skupljaju prašinu na vašim policama i ormarima, poklonite svojim prijateljima ili donirate u humanitarne svrhe. Ako više nisu upotrebljivi, možete ih i baciti. Pospremanje će biti lakše kada se u domu nalazi što manje suvišnih predmeta.

4. čišćenje kao fitness. Neka istraživanja pokazuju da se prilikom 30 minuta usisavanja, čišćenja podova ili pranja prozora, potroši i do 180 kalorija. U prijevodu, navečer možemo pojesti koju kockicu čokolade više bez grižnje savjesti.

5. nagrada za čišćenje. Nakon napornog pospremanja, zaslužili ste nagradu. Opuštanje u toploj kupki uz mirise eteričnih ulja, ali i nagrade koje je dm pripremio. Uz kupnju jednog proizvoda za domaćinstvo tijekom ožujka sudjelujete u SMS nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti 10.000 kuna na kartici American Express, perilicu za rublje BOSCH, kupon za osiguranje stvari kućanstva osiguranja HOK ili jedan od 100 poklon-paketa s proizvodima za domaćinstvo.

Priprema, pozor, sad – krenite u čišćenje svog doma uz dm pomagače i osvojite vrijedne nagrade!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju