Čini se kako inovatori iz FOREO-a pozorno slušaju svoje korisnike pa su osmislili čistač za lice koji je prilagođen baš svakoj koži i nazvali ga LUNA fofo. Odlučile smo provjeriti hoće li jedan uređaj zamijeniti odlaske u kozmetički salon i zadovoljiti potrebe Maje, Andree i Mile, koje imaju tri potpuna različita tipa kože.

 

  Galerija LUNA fofo uređaj za čišćenje lica LUNA fofo uređaj za čišćenje lica LUNA fofo uređaj za čišćenje lica +39 LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - analiza kože

Kada se radi o njezi kože, dvije osobe gotovo nikad neće imati u potpunosti isti tretman. Iako koriste isti uređaj za čišćenje lica, svaka osoba mora pronaći način da ga prilagodi sebi i svojim potrebama. Barem je to tako bilo do izlaska na tržište LUNA fofo čistača za lice, koji u prvom koraku očitava kožu, a u drugom prilagođava čišćenje lica potrebama kože tako da personalizira jačinu i trajanje čišćenja za četiri ključna područja lica.

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica LUNA fofo uređaj za čišćenje lica Foto: Sandro Sklepić

S obzirom na to da Maja (34), Andrea (31) i ja (24) imamo tri različita tipa kože i svaki zahtijeva dosta njege, odlučile smo sve tri isprobati i ocijeniti moć novog LUNA fofo uređaja za čišćenje lica koji je stigao u našu redakciju.

Majina koža suha je i osjetljiva, Andreina mješovita s masnom T-zonom (čelo, područje oko nosa i brada), dok je moja problematična, sklona prištićima i miteserima.

1. O UREĐAJU

Ovaj uređaj za čišćenje koji stane u svaku torbicu i na svaku kupaonsku policu postao je pametni nasljednik LUNA play plus uređaja, uz dodatak aplikacije na koju se spaja pomoću bluetootha. LUNA fofo, za razliku od svojih prethodnika, spaja dva uređaja u jedan te analizira kožu s ciljem pružanja personalizirane rutine njege kože. To ga čini prvim takvim uređajem na svijetu

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - pakiranje LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - pakiranje Foto: Sandro Sklepić

S obzirom na to da smo Maja i ja korisnice LUNA play plus uređaja, znale smo što možemo očekivati – praktičnu malu četkicu koja se jednostavno koristi, nježna je za kožu i lako se odražava čistom. ''Nisam bila iznenađena s njezinim funkcijama i načinom na koji čisti. S ovim malim, ali moćnim čistačem već sam se dobro upoznala. Uređaj je malen, praktičan za putovanja, a boje u kojima dolazi su odlične'', rekla je Maja.

Kako je LUNA play plus Maju i mene već osvojila, znale smo da LUNA fofo ima najveću zadaću zadiviti Andreu: ''Ovo je prvi put da sam koristila uređaj za čišćenje lica i moram priznati kako je sam uređaj nježan prema mojoj koži, nisam osjetila nikakvu nelagodu. Štoviše, poželjela sam da tretman traje i duže. Uređaj je zaista presladak.''

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - testiranje LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - testiranje Foto: Sandro Sklepić

Mene su oduševili hipoalergeni senzori pozlaćeni 24-karatnim zlatom. Pomoću njih aplikacija analizira razinu hidratacije, određuje starosnu dob kože i ono najvažnije – personalizira čišćenje ovisno o tipu i potrebama kože.

2. TRETMAN

Prvi je korak prije testiranja preuzimanje aplikacije FOREO For You. Svaka je na svoj mobitel pokrenula aplikaciju, odgovorila na nekoliko pitanja o svojoj koži i životnim navikama te slijedila upute aplikacije o analiziranju kože.

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - mobilna aplikacija FOREO For You LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - mobilna aplikacija FOREO For You Foto: Sandro Sklepić

Upravo je ona krenula prva. Senzore je prislonila na četiri zone lica – oba obraza, čelo i nos, te u trenu došla do rutine namijenjene baš njoj: ''Koncept je vrhunski, pogotovo jer se u mom slučaju radi o vrlo suhoj i osjetljivoj koži kojoj ovakva vrsta čišćenja možda ne odgovara baš svaki dan. Analiza kože dosta je brza, toliko da se u početku nisam ni snašla... Ipak su godine tu. Onima kojima se možda čini da je ovakva vrsta čišćenja povezana s aplikacijom komplicirana, mogla bih poručiti da je vrlo jednostavna.''

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - analiza kože LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - analiza kože Foto: Sandro Sklepić

Uređaj je prepoznao da se kod Maje radi o izrazito suhoj koži s niskom razinom vlažnosti, zbog čega je njezinoj koži dodao dvije godine starosti. Kod Andree, čija je koža sklona mašćenju, uređaj je očitao da je koža hidratizirana i u skladu s Andreinim godinama, no imala je jednu napomenu o samom skeniranju: ''S obzirom na količinu sebuma na mojem tipu kože, ur eđaju je bilo potrebno malo više vremena da prikupi potrebne informacije prilikom skeniranja.'' Ja sam se našla negdje u sredini, aplikacija mi je dodala godinu dana i prepoznala nisku razinu hidratacije. To sam i očekivala s obzirom na to da ne pijem dovoljno tekućine i koristim kreme za prištiće koje dodatno isušuju kožu.

Majina rutina sastoji se od deset sekundi čišćenja svakog dijela lica uz umjerene pulsacije (3/5). ''Pulsacije su lagane i ugodne, a silikonska četkica mekana, pa je tretman poprilično opuštajući'', rekla je Maja.

Nakon skupljana informacija o koži aplikacija je Andrei odredila 15 sekundi srednjeg intenziteta za sva četiri područja lica.

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - analiza kože LUNA fofo uređaj za čišćenje lica - analiza kože Foto: Sandro Sklepić

Meni je aplikacija preporučila da uređaj za čišćenje lica koristim jednom dnevno, pa sam odlučila da će to biti uvečer, nakon što lice očistim gelom za umivanje. Time skinem većinu šminke, dok s LUNA fofo uređajem dubinski očistim kožu i nježno uklonim mrtve stanice kože. Moj program podešen je tako da svaki obraz čistim po 10 sekundi najmanjim intenzitom, zatim čelo istim intenzitetom i trajanjem, a područje oko nosa 15 sekundi srednjim intenzitetom (3/5).

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica LUNA fofo uređaj za čišćenje lica Foto: Sandro Sklepić

Kad shvatite da vam program više ne odgovara, možete ga updateati tako da analizirate lice ponovno kroz četiri zone. To olakšava svakodnevno praćenje zdravlja kože na način koji je jednostavno razumjeti. Preporuča se da to učinite u ono vrijeme u koje ste inače koristili uređaj.

Kod tretmana lice potrebno se umiti vodom te na lice umasirati gel za umivanje. Uređaj je zatim spreman za akciju, a aplikacija vodi kroz cijeli proces tako da pokazuje kružne pokrete i govori vam koja je zona na redu. ''Čišćenje je kraće nego s LUNA play plus uređajem jer je dužina čišćenja prilagođena mom tipu kože. Znači, moja rutina čišćenja traje 40 sekundi i kad zbrojimo onih nekoliko sekundi koje su mi potrebne da uskladim uređaje, mogu samo zaključiti da mi za blistaviju kožu treba samo jedna minuta dnevno'', kazala je Maja.

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica LUNA fofo uređaj za čišćenje lica Foto: Sandro Sklepić

3. UČINAK

Svoj stari uređaj bih svakako zamijenila s LUNA fofo uređajem jer znam da je uz njega tretman prilagođen mome tipu kože i uz to ne moram ramišljati hoću li pretjerati s čišćenjem jer nakon svake zone uređaj stane i da do znanja da je vrijeme za promjenu. Koža mi je nakon korištenja uređaja bila glatka na dodir i drugi dan šminka mi je izgledala bolje nego inače.

''Koža je nakon čišćenja mekana i blistava, jedino sam u području nosa gdje, je malo više suha, primijetila crvenila koja su brzo nestala. Nakon čišćenja na lice sam nanijela dnevnu vitaminsku kremu i koža mi je bila mekana kao bebina guza. Mogla sam primijetiti i da su mi pore bile sužene, a koža zdravoga roskastog izgleda'', zaključila je Maja.

S obzirom na to da je LUNA fofo prvi uređaj za čišćenje lica koji je dosad koristila, Andrea je bila ugodno iznenađena: ''Nakon minutnog tretmana koža je vidljivo elastičnija i glađa, uz pokoje znakove crvenila, koje je brzo i nestalo. Također sam primijetila da mi pore izgledaju manje, a koža je svježa i blistavija.''

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica LUNA fofo uređaj za čišćenje lica Foto: Sandro Sklepić

LUNA fofo uređaj za čišćenje lica dostupan je u dm-drogerie markt prodavaonicama diljem Hrvatske po cijeni od 749 kn, a možete ga kupiti i online preko službenog FOREO webshopa. Kao i njegovi prethodnici, dolazi u sedam veselih boja, pogodan je za sve tipove kože, potpuno je vodootporan, pa se može upotrebljavati u kadi ili pod tušem, te ima zamjenjivu AAA bateriju.





 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju