Kada razmišljaju o stvarima koje su neophodne za dolazak djeteta, roditelji vjerojatno prvo pomisle na kolica, možda čak i prije krevetića ili komode za previjanje.

Galerija PR PR PR +1 PR A kako i ne bi kada su kolica nekako prvi predmet koji vezujemo uz novorođenče, osim naravno kolijevke. Uostalom, kolica više nisu samo puko prijevozno sredstvo, ona su gotovo postala modni dodatak, ali i nužnost. Osim što dolaze u toliko uzoraka i boja, da će i najzahtjevnije mame pronaći nešto za sebe i svoju bebu, današnjim je dinamičnim i užurbanim roditeljima iznimno bitno da budu praktična i funkcionalna. No, što je još potrebno novopečenim roditeljima i njihovoj bebici, donosimo vam u nastavku.
 

1. Kolica

Ako govorimo o uzorcima koji osvajaju, ali i o iznimnoj razini kvalitete, onda su pravi izbor kolica brenda Cosatto za kojim su poludjele sve mame na svijetu, a od nedavno su dostupna i na našim prostorima. Ova je kolica u Hrvatsku dovela tvrtka s tridesetogodišnjim iskustvom u prodaji dječje opreme Magic Baby, koja se uvijek trudi ići u korak s potrebama modernih mama. Moderne će mame također oduševiti brend Bugaboo, čija kolica od nepropusnih materijala možete voziti po apsolutnim svim površinama, od ulice do pješčane plaže. Također je dostupan kod spomenutog prodavača.

  PR PR

Kolica, Cosatto,Magic Baby dućani i webshop, 5299.90 kn

 

2. Krevetić

No, prije samih kolica koja će vam omogućiti da sa svojom bebom udahnete malo svježeg zraka, treba na svoje djetešce negdje paziti tijekom dana, ali i noći. Tu se roditeljima također nudi mnogo izbora pa dok će se neki odlučiti samo na klasičnu bijelu kolijevku, eventualno s ladicom za pohranu stvari, drugi će uz nju kupiti putni, odnosno sklopivi krevetić. Ova su dva potonja, uvijek su odličan izbor ako negdje planirate provesti odmor. Uz sam krevetić, bit će vam naravno potrebni i posteljina te poplun za hladne dane, a odlična stvar je što u Magic Baby dućanima, ali i na njihovom webshopu možete pronaći sve na jednom mjestu, umjesto da trčite po različitim dućanima.

PR PR

Krevetić, Stokke, Sleepi Mini Natural, Magic Baby webshop, 2999.90 kn

 3. Komoda za previjanje

Bilo da odaberete klasičnu bijelu ili rustikalnu smeđu, komoda za previjanje definitivno je nešto bez čega ne možete. Osim što ćete na njoj previjati bebu te ćete to raditi toliko često da ćete dnevno potrošiti i po 10-ak pelena, komada s ladicama je savršen izbor za pohranu najbitnijih bebinih stvari.

 4. Kadica

Nakon suhog pranja na podlozi koje se prakticira do oko tri tjedna od rođenja, može se započeti s kupanjem u kadici. Tako ćete po zimi prati svoju bebu dva do tri puta tjedno, no preko ljeta ćete možda to poželjeti činiti i nekoliko puta dnevno. Sve je to naravno individualno i prvenstveno ovisi o potrebama djeteta, no bez obzira koristili tijekom pranja kozmetiku ili samo oprali dijete u čistoj vodi, kadica je jedan od onih predmeta koji je neophodan za higijenu vašeg djeteta.

PR PR

Kadica, OKT, Hippo lila, Magic Baby webshop, 80.50 kn

5. Dekica

Dekica je jedna od onih stvari koja uvijek dobro dođe i svakako će vam trebati više njih. Jednom ćete pokrivati bebu kod kuće, drugom ćete ju pokrivati u kolicima, a treća, ona u rezervi, će uvijek dobro doći ako ju dijete zamaže, a sami znate koliko je to česta pojava u male djece. Četvrta će pak biti u košari za prljavo rublje i čekati na svoj red da se opere. Stoga, kao što vidite dekica nikad dosta. Dobro je imati i dekice raznih debljina – dok će one tanje biti odličan izbor tijekom proljeća i ljeta, zimi je ipak potrebno imati nekoliko toplijih komada.

6. Mikser za bebinu hranu

Kada počnete s dohranom djeteta, vjerojatno ćete više biti skloni tome da sami radite kašice svom djetetu, umjesto da kupujete one gotove. Kupovne kašice su nekad sasvim ok, ako baš nemate izbora, no mame su sve više svjesne činjenice da kupovna hrana ipak ne može zamijeniti domaću. Činjenica je da kada sami radite hranu svojoj bebi, jedino tada zaista možete biti sigurni što se u njoj nalazi te tako izbjeći štetne sastojke. Zato se Magic Baby dosjetio u svoju ponudu uključiti Nutribaby mikser, koji je ujedno i kuhalo te sterilizator, a osim što služi za pripremu bebine hrane, zbog svog velikog kapaciteta, kasnije se može koristiti kao kućanski uređaj za cijelu obitelj. Praktično, zar ne?

PR PR

Kuhalo/mikser, Babymoov, Nutribaby +, Industrial Grey, Magic Baby webhop, 1199.90 kn

7. Igračke

Trebamo li uopće objašnjavati zašto bebi trebaju igračke? Pretpostavljamo da ne jer osim što će poslužiti kao odlična distrakcija u situacijama kada je beba iznimno neutješna, igračke su i predmet koji joj pomaže u učenju i otkrivanju svijeta te konačno zabavi.

8. Noćna svjetiljka

Noćne svjetiljke odlično će poslužiti za one noći s malo sna. Naime, ako beba spava, a plače, iznimno je bitno da ju utješite bez buđenja, što znači bez buke i paljenja svjetla. Tada joj u polumraku, tek s upaljenom noćnom svjetiljkom, kao i kada se probudi usred noći, tiho govorite nježne, umirujuće riječi poput: ‘Mamica je tu, ne boj se’.

9. Torba za bebine stvari

U šetnjama i putovanjima će vam torba u koju možete pospremiti sve bebi bitne stvari poput vode, čaja, dude, dekice, maramica i ekstra pelena ili odjeće doći kao obavezan dodatak.

Okvir za bebinu nožicu i ručicu, Baby Art My Baby Touch, Pastel, Magic Baby webshop, 209.90 kn

10. Okvir za bebinu nožicu i ručicu

Dobro će vam doći i pokoji predmet koji evocira sjećanja na prošle trenutke, poput trostrukog okvira koji funkcionira tako da u sredinu ide bebina slika, dok na lijevu ide otisak njene ruke, a na desnu noge. U paketu je naime gips koji nije štetan za bebinu kožu i u koji se samo otisne bebina nožica, odnosno ručica.

PR PR
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju