Upala mjehura čest je problem mnogih žena. Osim neugodnog osjećaja i peckanja tijekom uriniranja ovaj problem, ako se ne liječi na vrijeme, može izazvati puno veće komplikacije. Osjetite li simptome upale mjehura potražite pomoć liječnika, a saveznike u borbi protiv bakterija potražite i u ovim jednostavnim, ali vrlo moćnim namirnicama

1. Voda - ispijanje velike količine vode najbolji je tretman za upalu mjehura. Voda će iz urinarnih kanala 'isprati' bakterije koje uzrokuju upalu.

2. Soda bikarbona - jedan od najučinkovitijih kućnih pripravaka u borbi protiv upale mjehura. U čašu vode stavite punu žličicu sode bikarbone, dobro izmiješajte i popijte, najbolje između obroka ili natašte. Postupak ponavljajte svaki dan dok upala ne prođe.

3. Sok od brusnice - osim što je ukusan vrlo je učinkovit te ga preporučuju i trudnicama s urinarnim infekcijama. Brusnica sadrži enzime koji su savršeni borci protiv upala u organizmu. Sok djeluje i kao duiretik što također pomaže u borbi protiv bakterija.

Sok od brusnice osim što je ukusan vrlo je učinkovit te ga preporučuju i trudnicama s urinarnim infekcijama

4. Jogurt - antibiotici ubijaju loše bakterije, ali ne štede niti one dobre koje reguliraju pravilan rad sluznice tijela. Probiotici sadrže dobre bakterije koje će izbalansirati rad sluznice i pomoći tijelu da se bori protiv infekcije.

5. Limun - prepun vitamina C koji pomaže tijelu da se riješi bakterija. Žlicu soka od limuna pomiješajte s 2 decilitra vruće vode. Tekućinu ispijte kao čaj. Limun će ublažiti neugodan osjećaj peckanja.

6. Češnjak - najjači prirodni antibiotik koji liječi brojne tegobe kako vanjske tako i one unutarnje. Ova namirnica djeluje antibakterijski i antivirusno. Češanj sirovog češnjaka pojedite prije spavanja uz komadić kruha ili večeru.

7. Peršin - vrlo moćna namirnica koja djeluje protuupalno. Peršin je i dobar duiretik, a može se konzumirati sirov (u hrani ili sendviču) ili u obliku čaja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju