Dok cijeli svijet trese ekonomska kriza, u modnoj industriji, čini se, recesije nema. Barem ako je suditi prema Forbesovoj listi najplaćenijih svjetskih manekenki koje godišnje svojim lijepim licima i i tijelima uprihode milijune dolara. Na vodećoj poziciji uvjerljivo vodi Gisele Bundchen sa zaradom od nevjerojatnih 45 milijuna dolara

Gisele Bundchen
Brazilska manekenka i majka dvoje djece odrastala je u siromašnoj obitelji i nerijetko dijelila krevet, ali i tuš sa svojih 5 sestara. Danas je ugovori s najpoznatijim svjetskim brendovima i zarada od nevjerojatnih 45 milijuna dolara čine definitvno najmoćnijim modelom svijeta.

45 milijuna dolara godišnje zarađuje Gisele Bundchen, najplaćenija manekenka na svijetu

>>Gisele Bundchen: Povratak najdužih i najplaćenijih nogu

Kate Moss
Britanka koju nisu uspjeli uništiti ni brojni skandali i dalje ne silazi s ljestvice najbolje plaćenih manekenki. Problematična Kate Moss apsolutnom je dominacijom modnih editorijala diljem svijeta u protekloj godini svoje prihode povećala za više od 9 milijuna.

>>Vogue: Razgolićeni modeli na vrućim naslovnicama

Adriana Lima
Na ovoj se ljestvici našla još jedna brazilska manekenka, Adriana Lima jedna je od najpoznatijih Victoria's Secret anđela. Prošle se godine proslavila reklamama koje su emitirane u najskupljem američkom terminu, onom za vrijeme SuperBowla. Prošlogodišnji angažman ovoj je egzotičnoj ljepotici osigurao 7 milijuna i 300 tisuća dolara.
.
Kroes Doutzen
Otkad je napravila prve korake na modnoj pisti, Doutzen je postala jedna od najprepoznatljivijih manekenki Victoria's Secreta. Lijepa Nizozemka prošle je godine postala bogatija za 6 milijuna i 900 tisuća dolara.

Na Forbesovoj ljestvici našle su se i ruska ljepotica Natalia Vodianova sa zaradom od 8 milijuna i 600 tisuća, još jedna  Brazilka Alessandra Ambrosio sa 6 milijuna i 600 tisuća, te lijepa supruga Orlanda Blooma, Miranda Kerr, koja je kućanstvu doprinijela sa čak 4 milijuna dolara.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju