Punjene paprike mnogima su omiljeno tradicionalno jelo. Želite li ovom ukusnom obroku podariti novo ruho isprobajte ovaj jednostavan recept za punjene pečete paprike u kojem će vaši nepci uživati

SASTOJCI:

Za punjene paprike:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 g šampinjona
- 100 g tikvica
- 1 fant mješavina za punjene paprike i sarmu
- 400 g mljevenog mesa (piletina, puretina ili miješano)
- ½ žlice sušenog bosiljka
- 6 mesnatih većih paprika

Za umak:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- 1 pelati konzerva (400g)
- Sol
- Papar
- 1 žlica sušenog bosiljka
- 200 ml kiselog vrhnja

PRIPREMA

Kiselo vrhnje će dodatno obogatiti okus, ali i izgled punjenih pečenih paprika

Za nadjev:
1. U 10 ml vode istresite fant mješavinu i ostavite da stoji sa strane.

2. Šampinjone i tikvice narežite na jednake kockice, zagrijte ulje u tavi te ih ubacite i pirjajte, a kada završite maknite ih s vatre.

3. Mljeveno meso stavite u posudu te mu dodajte fant umak, bosiljak i pirjano povrće te sve dobro izmiješajte.

Za punjene paprike:
1. Paprikama odrežite vrh tako da dobijete ravan poklopac te ga maknite sa strane, a iz drugog djela nožem uklonite unutrašnje kožice i sjemenke.

2. Paprike napunite gotovim nadjevom te ga utisnite žlicom do vrha.

3. Zagrijte ulje u tavi te u nju poslažite paprike i lagano ih zapecite s donje i bočne strane te ih prebacite u posudu za pečenje u pećnici.

4. Nasjeckajte češnjak i luk te ih prepržite na ulju u tavi.

5. Dodajte pelate, sol papar i bosiljak, sve zajedno kratko propirjajte te potpm prelijte umak u posudu za pečenje, između paprika.

6. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta na 220 stupnjeva te ih izvadite.

7. Žlicom na vrh svake paprike stavite malo vrhnja te ih poklopite gornjim djelom paprike i vratite u pećnicu na 10 do 15 minuta. Vrhnje će dodatno obogatiti okus, ali i izgled punjenih pečenih paprika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju