Barbie manija još uvijek traje. Ružičasta se uvukla u svaku komponentu našega života pa tako i u gastronomiju. Ako volite isprobavati nove okuse, pročitajte sljedeće retke jer donosimo recept za viralnu Barbie tjesteninu.

Zadnjih nekoliko dana društvene mreže prepune su videa u kojima je glavna zvijezda pinky tjestenina.

Do sada su se već razvile brojne varijacije na temu, ali svi recepti sadrže ciklu, feta sir i pečeni češnjak. Priprema je zaista brza i jednostavna i ovo je jelo savršen način za uvrstiti pomalo zapostavljenu ciklu u našu prehranu.

Barbie tjestenina – sastojci:

  • Tjestenina po izboru
  • 250 g cikle
  • 200 g feta sira
  • Dvije pune žlice krem sira
  • Glavica češnjaka
  • Sol, papar, vlasac
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • Maslinovo ulje

Barbie tjestenina – priprema:

  1. Glavicu češnjaka prerežite na pola. Neka češnjak ostane u ljusci. Svaku polovicu posolite i prelijte maslinovim uljem pa stavite peći na 220 stupnjeva 20 minuta.
  2. Kuhanu ciklu stavite u blender. Dodajte fetu, kremasti sir, istisnite pečeni češnjak, začinite, dodajte dvije žlice maslinova ulja te podlijte povrtnim temeljcem.
  3. Blendajte sve dok ne dobijete kremastu ružičastu smjesu.
  4. Kuhanu tjesteninu pomiješajte s kremastom smjesom, ukrasite s fetom i poslužite.

U nastavku možete pronaći inspiraciju za još ukusnih delicija koje su gotove brzo i jednostavno. 

@paularcamargo pink pasta 🩷 #barbiegirl #fyp #receitasfaceis ♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] [Extended] - Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Kremastu tjesteninu mogu je napraviti u jednom loncu ili dubljoj tavi Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom Recept za tjesteninu s povrćem Recept iz snova za najkremastiju tjesteninu s piletinom i povrćem iz jednog lonca Tjestenina u kremastom umaku od paprike Kremasto i tako fino: Brzi recept za ljetnu tjesteninu u umaku od paprike Zapečeni njoki sa sirom Zapečeni njoki sa sirom: Najlakši recept za prefin ručak koji se "sam skuha" Njoki s rajčicom i sirom Recept za ukusni ručak koji se priprema tek malo dulje od kuhanja njoka

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju