Onaj osjećaj kad se ušuškamo pod dekicu, upalimo božićni film i pripremimo topli napitak uistinu je jedan od najljepših na svijetu. Za sve one kojima je dosadila klasična topla čokolada pripremili smo genijalni napitak s dodatkom kave i šlaga koji grije dušu i tijelo, a spreman je za manje od pet minuta.

 

Čokoladni napitak s kavom – sastojci:

  • 4 praline od mliječne čokolade
  • 100 ml vrućeg espresa
  • 100 ml mlijeka
  • šlag

Čokoladni napitak s kavom – priprema:

  1. Pripremite espreso po vlastitom guštu.
  2. U šalicu stavite čokoladne praline pa ih prelijte vrelim espresom.
  3. Dodajte mlijeko. Mi smo koristili biljno mlijeko, ali ovaj recept bit će jednako ukusan i s mlijekom životinjskog porijekla.
  4. Miješajte sve dok se praline ne rastope i dok ne dobijete homogenu čokoladnu smjesu. Na samome kraju dodajte obilatu količinu šlaga. Možete koristiti šlag u spreju, ali napitak će odlično upotpuniti i tučeno slatko vrhnje.

Savjet: Umjesto kave možete koristiti kakao pa ovaj slatki napitak pripremiti i za najmlađe.

Čokoladni napitak s kavom i šlagom Umjesto kave možete koristiti kakao pa napitak pripremiti i klincima (Foto: Zadovoljna.hr)

U nastavku možete pronaći još ukusnih ideja za slatke blagdanske napitke.

Ružičasta vruća čokolada Recept za ružičastu vruću čokoladu koja bi mogla postati najdraži zimski desert Vruća čokolada s džinom Recept za duplu vruću čokoladu s džinom Čokoladni tartufi s Baileysom od kojih se radi vruća čokolada - 3 Kombinacija iz snova! Čokoladni tartufi s okusom Baileysa od kojih se radi vruća čokolada Topla čokolada Recept za vruću čokoladu koja grije i u najhladnijim danima Slika nije dostupna To nam treba! Recept za "začinjenu" vruću čokoladu s rumom i cimetom

Uživajte! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju