Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije okusa, a punjene lepinje stara su i provjerena delicija koju bismo mogli jesti iznova i iznova. Recept koji donosimo u nastavku poseban je jer za ove lepinje ne morate paliti pećnicu i gotove su za tren oka.

Tijesto ne mora odmarati i nadolaziti, a punjenje možete sami birati. U verziji koju je s nama podijelila blogerica Vera lepinje su punjene klasičnim spojem šunke i sira koji će oduševiti svakog člana obitelji.

Brze punjene lepinje – sastojci:

Za tijesto:

  • 600 g brašna
  • 350 ml čvrstog jogurta
  • pola paketića praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 60 ml tople vode

Punjenje:

  • šunka
  • sir

Dodatno:

  • malo ulja

Brze punjene lepinje – priprema:

  1. U toplu vodu staviti kvasac i šećer i staviti sa strane 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
  2. U dubljoj posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol pa dodati jogurt i aktivirati kvasac. Zamijesiti glatko tijesto.
  3. Tijesto podijeliti na osam jednakih dijelova. Oblikovati kuglice, svaku razvaljati i napuniti šunkom i sirom pa zatvoriti sa svih strana. Punjenu lepinju ponovno malo razvaljati.
  4. Lepinje pojedinačno peći na zagrijanoj tavi s malo ulja oko tri minute sa svake strane.
  5. Poslužiti uz jogurt, tople ili hladne.

Recept za najbrže punjene lepinje s nama je podijelila blogerica Vera, a još njezinih recepata možete pronaći na profilu kuhinjica.ts na Instagramu. Još ideja za brzi ručak možete pronaći u nastavku. 

Punjene lepinje sa šunkom i i sirom Punjene lepinje sa šunkom i i sirom (Foto: Instagram@kuhinjica.ts)

Špageti s rajčicom i bosiljkom koji se pripremaju u jednom loncu Gotove za 20 minuta: Recept za špagete s rajčicom i bosiljkom iz jednog lonca Musaka Tajna je u pripremi: Recept za najfiniju musaku s krumpirom, mljevenim mesom i sirom Lisnato s povrćem Recept za zdraviju varijantu ručka koji spaja hrskavo lisnato tijesto i slasno povrće Pizza pita Recept za slasnu savijaču sa šunkom i sirom koju će obožavati svi članovi obitelji Carska pita Sočna carska pita ukusan je, brz i jeftin ručak savršen za pražnjenje hladnjaka Slika nije dostupna Gotova za tren! Recept za slasnu lisnatu savijaču sa sirom i šunkom Brza pita od sira Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare Recept za knedle od sira Recept za "vrtićke" knedle sa sirom koje se tope u ustima i brzo su gotove

Dobar tek! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju