Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju u smjesu cijela, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke.

Kod recepta za najmekanije palačinke jaja se ne stavljaju cijela odjednom, već se bjelanjak odvoji od žutanjka

Postupak za palačinke:

  1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanjke odvojite od žumanjaka. Žumanjke umutite u smjesu, a bjelanjke stavite na stranu.
  2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanjaka) i dobro ih promiješali, od bjelanjaka napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.
  3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanjaka palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, tako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Inspirirajte se ostalim receptima za palačinke, a pročitajte i recept za džem od jagoda i namaz od lješnjaka koji voli svaka palačinka:

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Tiramisu palačinke Kremaste i mekane: Tiramisu palačinke moderniji su zaokret talijanskog klasika Palačinke s ruby čokoladom Palačinke mekane poput oblaka s laganom kremom od ruby čokolade Recept za džin-tonik palačinke Džin-tonik palačinke: Recept za brzu slasticu koja nema konkurenciju Palačinke bez bijelog brašna Finije od klasičnih? Recept za brze palačinke bez bijelog brašna Pohane palačinke Recept za pohane palačinke punjene sirom i šunkom za slastan ručak

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju