Tržište je prepuno slasnih namaza na bazi lješnjaka koji se mažu na kruh, palačinke i dodaju kolačima, no pripremljeni su s dosta aditiva i šećera. Upravo zato nudimo vam recept za sličnu slasticu iz kućne radinosti koja je jednako ukusna, ali ima upola manje kalorija


Sastojci za namaz od lješnjaka:

  • 200 grama lješnjaka
  • 150 grama čokolade s visokim postotkom kakaa
  • 150 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice meda
  • prstohvat soli


Namaz od lješnjaka - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 135 Celzijeva stupnjeva. Rasporedite lješnjake na papir za pečenje te ih stavite peći oko 15 minuta.
  2. Pustite da se lješnjaci malo ohlade, a onda ih stavite u ručnik i trljajući plodove jedno o drugo pokušajte ukloniti njihovu ljusku s površine.
  3. Smeljite lješnjake u blenderu dok ne dobijete prah.
  4. Na niskoj temperature rastopite čokoladu u mlijeku, te s medom i solju. Kad dobijete rijetku tekućinu pustite da se ohladi u hladnjaku.
  5. Ohlađenu smjesu od čokolade pomiješajte s lješnjakovim prahom, pa dodajte sladolednim kupovima, palačinkama i drugim slasticama!

Dobar tek!

Ovaj će namaz savršeno pasati uz palačinke, tako da vam preporučamo recept za palačinke mekane kao duša.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju