Kombinacija tijesta i sira tako je jednostavna, a istovremeno joj nema ravne. Pite, sirnice, štrudle i ostale delicije savršeno se ljube s ovom zdravom mliječnom namirnicom, kojoj je potrebno dodati tek jaje i malo soli za okus koji će oduševiti i velike i male.

Na internetu postoji bezbroj varijacija na ovu temu, a mi vam danas donosimo recept za sasvim drugačije grickalice s gotovim korama i svježim sirom, koje ekspresno nestaju s tanjura.

Brze pitice sa sirom – sastojci:

  • 500 g feta sira (ili nekog drugog mekog sira)
  • gotove kore za pite i savijače
  • 1 jaje
  • sol
  • ulje

Brze pitice sa sirom – priprema:

  1. Kore prerežite dijagonalno kako biste dobili trokute.
  2. Pomiješajte sir i jaje pa začinite po želji.
  3. Na svaku koru savite žlicu nadjeva – na kraću stranu, preklopite krajeve pa zarolajte u smotuljke.
  4. Pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskave.
  5. Stavite na ubrus kako bi se riješile viška masnoće.
  6. Poslužite uz jogurt.

Recept za genijalne smotuljke bez paljenja pećnice s nama je podijelila blogerica Staša, a još sličnih recepata možete pronaći na You Tube kanalu, na Instagramu te u nastavku:

Slika nije dostupna Gotova za tren! Recept za slasnu lisnatu savijaču sa sirom i šunkom Prutići sa sirom Fantastični prutići s puno sira nastaju za pola sata, a nestaju u trenu Zapečeni njoki sa sirom Zapečeni njoki sa sirom: Najlakši recept za prefin ručak koji se "sam skuha" Pita od jogurta Recept za pitu od jogurta: Jednostavna priprema bez valjanja tijesta Pužići od šunke i sira Brzi pužići sa sirom i šunkom: Recept za slasno pecivo koje odmah nestaje s tanjura Pita s tikvicama Recept je ludilo: Fantastična pita s tikvicama, špinatom i sirom Brza pita od sira Recept za skromnu pitu od sira koja je spremna za 10 minuta i uspijeva baš svima

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju